Bu hafta oynanacak olan Samsunspor – Gazişehir Gaziantep maçının hasar nedeniyle ertelenmesi dahi gündeme geldi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Türkcell Süper Kupa müsabakasında Atiker Konyaspor, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Maçın ardından çıkan olaylarla ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatarak Samsun’a müfettiş görevlendirdi. Beşiktaş’ın mağlup olması ve hakemin bitiş düdüğünü çalmasının ardından binlerce taraftar sahaya girdi. Çıkan kavgada onlarca polis, güvenlik görevlisi ve taraftar yaralandı. Çok sayıda döner ve kelebek bıçak, sopa ile kesici aletler 2 bin 300 polisin görev aldığı maçta ele geçti. Yeni 19 Mayıs Stadyumu koltukların sökülmesi, yaklaşık 10 bin kişinin sahaya girmesi ve diğer kullanım alanlarına saldırılar gerçekleşmesi nedeniyle büyük zarar gördü. Yaşanan olaylar nedeniyle yeni stadyumda 1 milyon TL maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Yaşanan üzücü olayların ardından ise İçişleri Bakanlığı konunun detaylı bir şekilde araştırılması için müfettiş görevlendirirken, TFF’de ayrı bir soruşturma başlattı.

İLK MAÇ ERTELENEBİLİR

Samsunspor ve Gazişehir Gaziantep taraftarlarının sabırsızlıkla beklediği bu haftaki ilk maçta tehlikeye girdi. Maçın ardından çıkan saha olayları nedeniyle yeni stadyumun büyük zarar görmesi ve yaklaşık 10 bin kişinin sahaya girmesi çimleri deforme etti. Diğer fiziki zararlarında eklenmesiyle yeni bir maçın oynanması şuan riskli görüldü. Samsunspor'un bu hafta Pazar günü oynayacağı Gazişehir Gaziantep maçının bu nedenle yeni stadyumda oynanıp oynanmayacağı kulüp yöneticileri ve federasyonun yapacağı değerlendirmenin ardından netlik kazacak. Maçın ertelenmesi ise yine alternatifler arasına girdi.

ESKİ STADYUM HAZIR DEĞİL

Yeni stadyumun hizmete girmesinin ardından eski 19 Mayıs Stadyumu’nda turnikeler söküldü. Stadyumun yeni bir maça tekrar hazırlanması konusu da gündeme alınırken, şuan değerlendirmede. Turnikelerin ve diğer fiziki yapının yeniden hazırlanması gerekiyor. Samsunspor’un ilk maçının oynanıp oynanmayacağı veya hangi statta oynanacağı bu hafta netlik kazanacak. MUHARREM TÜRKOĞLU