Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep il binasında partililerle bayramlaştı. Şimşek, koalisyona yönelik açıklamada bulunarak, “Bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız” dedi.

Bölgede zulümlerin son bulmasına isteyen Şimşek, "Kardeşlik, birlik beraberlik ve barış esas olur. Bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız. Bizim için öncelikli olan konu, ülkemizin vaatleri ve tabi ki geleceğidir. O nedenle muhalefetten de yapıcı bir tutumla karşı karşıya kalırsak, tabi ki ülkemiz için, en doğru olanını yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Daha somut adımlarla, hükümetin kurulması için çaba ve görüşmelerin devam edeceğini söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ise “Bu süre içinde AK Parti olarak biz sürekli yapıcı olduk. Umudumuz bayram tadında bu siyasi atmosferin devam etmesi ve temel önceliğimiz ülkemizin, milletimizin çıkarları menfaatleri bu konuda hükümet kurma noktasında her türlü gayreti yapmaya devam edeceğiz. Genel olarak diğer siyasi partilerinde bu anlamda süreçle ilgili Sayın Başbakanımızın temaslarının çok olumlu geçtiğini görüyoruz. Bu anlamda bütün siyasi partilerin görevi toplumda uzlaşı sağlamaktır” diye konuştu.

FEDAKARLIĞA DEVAM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de, hükümet kurma çalışmaları kapsamında 3 siyasi partiyle yapılan ilk tur görüşmelerinin tamamlandığını anımsattı. Gül, AK Parti'nin bu konuda her türlü fedakarlığı ve çabayı gösterdiğini vurguladı.

Bayramdan sonra da görüşmelerin devam edeceğini ve daha somut adımlar atılabileceğini ifade eden Gül, "Biz AK Parti olarak bu süreçte sürekli yapıcı olduk. Umudumuz yine bayram tadında bu siyasi atmosferin devam etmesi. Temel önceliğimiz ülkemizin, milletimizin çıkarları, menfaatleri. Bu konuda hükümet kurma noktasında her türlü fedakarlığı, gayreti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Siyasi partilerin görevinin toplumda uzlaşmayı sağlamak olduğunu, ilk tur görüşmelerinin de bu anlamda olumlu geçtiğini aktaran Gül, "Umuyoruz ki hükümet kurulması konusunda AK Parti'nin göstermiş olduğu gayret ve performans karşılık bulur ve inşallah hükümet anlamında da bir ortaklık gerçekleşir. Türkiye için, Türkiye'nin sorunlarını biran önce masaya yatırıp çözmek için buna ihtiyaç var. Umuyoruz ki bu anlamda gelişmeler sağlanır" değerlendirmesinde bulundu.

Bayramlaşma törenine AK Parti Gaziantepmilletvekilleri Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Şamil Tayyar ve Mehmet Erdoğan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve ilçe başkanları da katıldı.