Gaziantepspor Teknik sorumlusu Tahsin Tam takımda hedefsizlik söz konusu olduğunu itiraf ederek, "Futbolcular bir anda ligde kaldığımızı ve nasıl olsa bir iki maç kazanabiliriz hissine kapıldılar" dedi.

Kırılgan bir yapının olmasının doğru olmadığını belirten Tam, “bunların önlemlerini alıp kendimize doğru öz eleştirimizi yapmamız lazım. Futbolcularımıza da buna buna dönük konuşmalarımızı yaptık. Maalesef, takımda bir hedefsizlik söz konusu oldu. Bu hedefsizlikte oyuncuların performansına da yansıyor. Bir anda ligde kaldığımızı ve nasıl olsa bir iki maç kazanabiliriz hissine kapıldılar ama durum öyle değil. Zaten öyle olmadığını saha sonuçları gösteriyor. Çok çabuk toparlanmamız gerekiyor, oyuncularımız bunun bilincindeler. Gerekli uyarıları kendilerine yaptık, çok çabuk toparlanıp puan ve puanlar almamız lazım. Gaziantepspor’a yakışan futbol sergilemeliyiz. Biz kendimize dönük özeleştirileri sürekli yapıyoruz” dedi.

FUTBOLCULAR OYUNU BIRAKTI

Gençlerbirliği maçını iki devre halinde değerlendiren Gaziantepspor teknik sorumlusu Tahsin Tam, “Maçın ilk devresinde tamamen iki takımın kontrollü oynadığı bir oyun, rakibin bir tek pozisyonu dahi yoktu ama bizde öyleydik. Rakibin bir puana geleceklerini birliyorduk ona dönük oyun sergilediler. Bizim çok net olmasa da gol atmaya yaklaştığımız 4 pozisyonumuz var. Maçın ikinci yarısında yediğimiz golden sonra asıl sıkıntı başladı. Futbolcularımızın demorilize olması ve oyunu bırakmış olması bu sonucu getirdi” dedi.

PERFORMANS İÇ ACISI DEĞİL

Dört maçtır Gaziantepspor’un başında olduğunu hatırlatan Tam, “Sivasspor maçını mağlup, Kasımpaşa maçını da berabere bitirmiştik. Bu iki maçta da oyuncularıma göstermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ettim. Yenilebilirsin ama onurlu bir yenildi olsun, maalesef son iki maçta ki sergilediğimiz performans bizim için iç açıcı değil. Bir an önce kendimize çeki düzen verip toparlanmamız lazım” dedi.

İDDİALIYIZ

Süper ligde son haftalara girildiğinde hiç kolay maçın olmadığına değinen Tam, “Trabzonspor maçına iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Aldığımız sonuçlar çok iyi durumda olmadığımızı gösterse de aslında çok kaliteli bir kadromuz var. Eğer tüm konsantrasyonumuzu sahaya yansıtıp, disiplini üst seviyede tutarsa bizim takımımız galibiyeti getirecek futbolu ortaya koyar. Trabzon karşısında da puan alacak mücadeleyi sergileyeceğiz” dedi.

REHAVETE KAPILMAMAMIZ LAZIM

Son dört haftada maksimum puanlar toplamak istediklerini kaydeden Tam, “ En ufak bir rehavete kapılmadan mücadele etmemiz lazım. Gaziantepspor taraftarını ve sevenlerini mutlu edecek sonuçları almamız gerekiyor. İyi sonuçları almamız içinde gerekli mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki biz bizim kızgınlığımız ve üzüntümüz belli bir mücadeleyi vermeden yenilmiş olmak. Biz Kasımpaşa ve diğer maçlarda verdiğimiz mücadeleyi sergilememiz gerekiyor. Futbolda yenilgi vardır bu olabilir. Mücadele edip kazanma hırsını sahaya yansıtmamız gerekiyor. Tüm çalışmalarımız ve çabalarımız bu yönde olacak. Bunu yaptığımızda zaten sonuç gelecektir” diye konuştu.