Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, CHP ve MHP'nin İslahiye ve Nurdağı'nda para dağıttığı yönündeki iddiaları gündeme bomba gibi düştü. MHP İslahiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Hamzaoğlu, 3 bin 500 oyu parasız, pulsuz bileğinin gücüyle, yüreğiyle aldığını belirtirken, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Ak Parti'nin kendi yaptıkları işi başkalarının üzerine atmaya çalıştığını ifade etti. CHP İslahiye Belediye Başkan Adayı Mustafa Köse ise, "Parayı, gıdayı dağıtan kendileri" dedi.

RİVAYETE GÖRE CHP DAĞITMIŞ

Halkın içinde olduğunu, kendisinin yüreğine birilerinin parasına güvendiğini söyleyen Hamzaoğlu, "İslahiyeliyiz. Birileri parasına güvendi. MHP'de para olayı olmaz. Kendi şahsi oyum. CHP'nin dağıttığı para 14 Trilyon. 10 bin oy aldı. Ben 3 bin 500 oyu bileğimin gücüyle, yüreğimle aldım. Para, param, zehir zıkkım yok. Biri söylesin. Hiç biri çıkıp söyleyemez. Ak Parti devletin bütün imkanlarını kullandı" dedi.

AK PARTİ İKTİDAR GÜCÜNÜ KULLANDI

İslahiye'de CHP kazanmasın diye sağ seçmenin Ak Parti'ye yüklendiğini belirten Hamzaoğlu, "Bizi zayıf gördüler. CHP'nin kazanmaması için sağ seçmen tamamen oraya yüklendi. İslahiye'den bir kişi Hamzaoğlu bir kuruş verdi desin 40 yıllık siyasi hayatımı bırakırım. Sadece Ak Parti iktidarın gücünü kullandı ve kazandı. Rivayete göre CHP 13-14 Trilyon para dağıtmış. İslahiye'de parayı almayan yok gibi. Fakir fukaranın oyunu parayla aldılar. Bizde bize inananların oyunu aldık" diye konuştu.

KÖSE:İFTİRA

CHP İslahiye Belediye Başkan Arayı Mustafa Köse, Tayyar'ın iddialarıyla ilgili, "Hep iftira, başka bir şey değil. Tam tersi İslahiye'de BDP'sinden Büyük Birliğine, MHP'sinden, Saadet Partisine Ak partiye destek verdi. 4 parti birleşti. Biz buna karşın 14 bin civarında oy aldık. Ne parası? Parayı dağıtan kendileri. Prince kadar dağıttılar. Antep'teki zengin işadamlarından para alıp dağıttılar. Kapı kapı gıda maddesi dağıttılar. Güzel bir oy aldık. Son gün 4 partinin birleşmesi bizi yıktı, yoksa bizi kimse yıkamazdı. Kendileride çarşıya çıkıp gezsin bizde çıkıp gezelim. İnsanların nasıl karşılandığını herkes biliyor" diye konuştu.

NEREDE O KADAR PARA?

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise, Ak Parti'nin kendi yaptıkları işi başkanlarının üzerine atmaya çalıştığını belirterek, "CHP'nin para dağıtarak siyaset yaptığı ne zaman görülmüş? O kendilerinin sabıkası. Herhalde kendi çalışma şekillerini söylüyorlar. Bizim seçim kampanyasında harcadığımız genel merkezden gelen para belli. Nerede o kadar para? Bu çalışma sistemi bizim anlayışımızda yoktur. Biz halka dayalı siyaset yaparız. Biz derdimizi halka anlatırız. Biz dürüst açık siyaset yaparız. Bu bugün değil öteden beri böyle. Parayla siyaset yapmak CHP'nin işi ve tarzı değil. Şamil Tayyar iftira atıyor. Bunu ispatlamazsa müfteri ilan ederiz" diye konuştu. MERAL KINACILAR