AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı köşk adayı yapmadığı taktirde 13 yıllık siyasi tarihinin en büyük hatasını yapacağını söyledi.

Tayyar, TGRT Haber’de TGRT Haber’in Ankara temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı. AK Parti'nin Afyon'daki 3 gün süren 22. istişare toplantısını değerlendiren Tayyar, Başbakan Erdoğan'ın bu toplantıda adeta bir veda konuşması yaptığını belirtti.

KAFASINDA NETLEŞTİRDİ

Tayyar, Başbakan Erdoğan’ın adaylık konusunu kafasında netleştirdiğini düşündüğünü ifade ederek Başbakan Erdoğan’ın AK Parti için tek aday olduğunu, aksi bir fikrin hata olacağını vurguladı. AK Parti’nin Başbakan Erdoğansız vizyonunu oluşturması gerektiğine işaret eden Tayyar, “Ben AK Parti’nin Başbakan dışında hiçbir seçeneğinin olmadığını düşünüyorum. AK Parti Başbakanı Köşk adayı çıkarmazsa 13 yıllık siyasi tarihinin en büyük hatasını yapar” diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN TAVRI PİŞKİNLİK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çatı aday formülünü de değerlendiren Tayyar, muhalefetin tavrını pişkinlik olarak niteleyerek, “Bahçeli 10 yılda 8 defa seçim kaybetti. Kılıçdaroğlu’da 4 defa seçim kaybetti. Hala ders çıkarmış değiller. Pişkin pişkin oturanlar oturmaya devam ederler” ifadesini kullandı. Sabah gazetesinde yer alan 17 Aralık sürecinin başarılı olması halinde paralel yapının hızla devreye sokmayı planladığı iddianamede Başbakan Erdoğan’ın örgüt yöneticiliğinden sanık olacağı yönündeki haberle ilgili de değerlendirmede bulunan Tayyar, “Terör örgütü lideri olarak gösteriliyor Başbakan. Taner Yıldız ve Mustafa Baran'ın isimleri geçiyor. Çete kurgusu yaratmışlar” şeklinde konuştu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay konuşması ile ilgili ise Tayyar, “İnce işçilik yapmış. İyi çalışmış. Alaycı konuşma tarzı, tahrik edici bir konuşma” dedi.

İHA