Uğur: Tayyar'ın sonuna kadar arkasındayız

Kurt: Şamil Tayyar belgesiz konuşmaz

Şarklı: Adliye tarihinde rastlanmış değil

Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz Tv’deki Sonsöz programında, Savcı ve Hakimler kararnamesi ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanan Mahmut Yalçın Arı ile ilgili şok iddialarda bulunup, cemaatin operasyonel isimlerinin başında geldiğini iddia etmesi büyük şok etkisi yarattı.. Arı'nın bu iddialarla ve bunu haber yapan basın organlarıyla ilgili yargı sürecini başlatacağı öğrenildi. Bugüne kadar hiç böyle bir gelişmenin olmadığı Gaziantep'te, AK Parti Teşkilatı gelişmeleri sessizce izlerken, sadece Şehitkamil ve Şahinbey ilçe Başkanları görüşlerini açıklayarak, Şamil Tayyar'a hak verdiler.

Bu konuyla ilgili konuşan Şehitkamil ilçe Başkanı Halil Uğur ve Şahinbey İlçe başkanı Av.Hakan Kurt, Şamil Tayyar'ın sonuna kadar arkasında olduklarını açıkladı. Bu arada Baro Başkanı Bektaş Şarklı, isimler üzerinde değil de büyük fotoğrafa bakmak gerektiğini belirterek, "Adliye tarihinde çok rastladığım bir olay değil. Yani buradan giden başsavcı vekilinin tekrar Gaziantep'e geldiğini görmedim, duymadım" dedi.

UĞUR:TAYYAR'IN DEDİKLERİNİN ARKASINDAYIZ

Ak Parti Şehitkamil ilçe Başkanı Halil Uğur, "Milletimiz Şamil Tayyar'ın dediklerinin arkasındayız. Paralelle mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

KURT: TAYYAR BELGESİZ, BİLGİSİZ KONUŞMAZ

Ak Parti Şahinbey ilçe başkanı Hakan Kurt, "Milletvekilimizin sonuna kadar arkasındayız. Paralel yapıyla mücadele bizim önceliklerimizden. Devlet içinde devlet olmaz. Vekilimiz delillendirmeden elinde veri bilgi olmadan konuşma yapmaz. Sonuna kadar arkasındayız destekliyoruz" diye konuştu.

ŞARKLI:İSİMLER ÜZERİNDE KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, isimler üzerinde değilde büyük fotoğrafa bakmak gerektiğini söyledi. Şarklı, "Ben Arı'yı tanımam. Geçen dönem cumhuriyet savcısı olarak görev yaptı, Diyarbakır'a başsavcı vekili olarak atandı, birazda terfi ettirilmiş oldu. İddialarla ilgili devletin istihbaratı vardır, bununla ilgili istihbaratını yapar. İsimler üzerinden konuşmak çok doğru değil. Genel fotoğrafı tartışmak gerek bence" dedi.

GAZİANTEP ADLİYESİNDE RASTLANMIŞ DEĞİL

Hakimler savcılar yüksek kurulu seçimlerinde hükümetin desteklediği Yargıda Birlik'in 5 bin 500, paralelci olduğu iddia edilen hakim adaylarının 4 bin 500 civarında oy aldıklarını hatırlatan Şarklı, "Madem paralel iddiaları var, devletin istihbaratı var, mahkeme makamları, var bununla ilgili ellerinde delil tespit ortaya koyarlar, ama bu şu değildir, İstanbul'dakini al Gaziantep'e gönder, Gaziantep'tekini al Diyarbakır'a gönder, oradan tekrar al Gaziantep'e gönder. Niye gönderiyorsun, geri niye getiriyorsun? Adliye tarihinde çok rastladığım bir olay değil. Yani buradan giden başsavcı vekilinin tekrar Gaziantep'e geldiğini görmedim, duymadım" dedi.

SİYASİLER HSYK'DAN ÇEKİLMELİ

Adalete duyulan güvenin sıfır durumda olduğunu belirten Şarklı, "Vatandaş rahatsız. En basit davalarda örneğin boşanma davasında beni paralelci hakim yargıladı diyor. Öteki diyor beni işte hükümetin desteklediği şu platform yargıladı, ben o yüzden ceza aldım diyor. Bilinçli veya bilinçsiz insanlarda bu paranoyayı oluşturdular. Bunu Türkiye'nin bir şekilde çözmesi lazım. İnsanlar yargılandığı zaman objektif yargılandığına, hakikaten hakkının teslim edildiğine inanmalı. Vatandaşın da kendi adliyesine, mahkemelerine sahip çıkması gerekiyor. Çünkü en fazla mağdur olan vatandaş. Vatandaşın hakkı ihlal ediliyor. Vatandaş buna sahip çıkmalı. Çıkmadığımız için neticeleri bunlar oluyor, Ahmet gidiyor, Mehmet geliyor. Bugün Türkiye'de adalet yoktur demek gerekiyor. Siyasiler HSYK'dan çekilmeli. Hakimler savcılar arasında bloklaşmalar düşünce ayrılıkları yarattığından seçimden de vazgeçilmeli. Yerine daha siyaseten uzak, hükümetin, cemaatin emrinde olmayan hakimler savcılardan oluşturulacaksa bir kurul oluşturulmalı. bu kurulda hakimlerin sadece özlük işlemleriyle ilgilenmeli. Sizin kafanızdaki siyasi düşünceyle ilgilenmemeli. Sürgün, cezalandırma yöntemlerinden HSYK vazgeçmeli. Kimsenin amiri olmamalı. Hakimlerde kimseden talimat almadan işini yapmalı" diye konuştu.

TELEFONLA KATILDILAR

Öte yandan programa telefonla katılan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve Eski Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Arı’nın atanmasına tepkilerini dile getirdiler