Gaziantepspor yönetimi önce anlaşma sağlamasına rağmen Tolunay Kafkas’ın istediği rakam karşısında geri adım attıktan sonra Samet Aybaba’ya yöneldi.

Geçen sezonki sıkıntıları bir daha yaşamak istemeyen ve takımı tecrübeli bir isme teslim etmek isteyen kırmızı – siyahlı yönetim zaman kaybetmeden Aybaba ile bir araya geldi.

PRENSİP ANLAŞMASI SAĞLANDI

Süper ligde geçen sezon Eskişehirspor’u ligin 13’üncü haftasında devralmasına rağmen kötü gidişe engel olamayan kırmızı – siyahlı takımla küme düşme şanssızlığı yaşayan Samet Aybaba’nın, Gaziantepspor transfer komitesiyle yapılan ilk görüşmesinden olumlu sonuç çıktı.

İMZASI BEKLENİYOR

Teknik direktör Samet Aybaba ile yapılan görüşmelerin ardından mutabakat sağlanırken, tecrübeli teknik adam ile yüzde doksan oranında anlaşma sağlandığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Bugün birkaç madde üzerinde daha görüşme sağlandıktan sonra vakit kaybetmeden imzalar atılacak. Aybaba resmen Gaziantepspor ile anlaşma sağlamasının ardından direk Celal Doğan tesislerine gelerek yeni takımının başına geçecek.

3. DÖNEMİ OLACAK

Daha önce birçok takımı çalıştırmış olan Aybaba, 2001-2002, 2006-2007 sezonlarında da Gaziantepspor'un başında görev almıştı. Eğer Samet Aybaba ile anlaşma sağlanırsa Gaziantepspor'da 3. defa görev almış olacak.

SAMET AYBABA KİMDİR?

1955 yılında Osmaniye'de doğan Samet Aybaba, 1977 yılında Beşiktaş'a, İskenderunspor'dan geldi. 11 yıl boyunca Beşiktaş forması giyen Aybaba 1988 yılında jübile yaparak hem Beşiktaş'a hem de futbolculuğa veda etti.

Aybaba ardından sırasıyla Kayserispor, Adana Demirspor, Kayserispor, Ankaragücü, Vanspor, G.Birliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Gaziantepspor, Ç.Rizespor, Bursaspor, G.Birliği, Bucaspor, Beşiktaş ve Antalyaspor takımlarında teknik direktörlük yaptı. İki sezon önce Adana Demirspor'da sportif direktör olarak görev yaptı. Geçen sezon ise Eskişehirspor’u çalıştırdı.

Samet Aybaba, teknik direktörlük kariyerinde Gençlerbirliği ve Trabzonspor ile Türkiye Kupası’nı kazandı.

A.SERDAR ÖZEKŞİ