Şahinbey Belediye meclis toplantısı başkan yardımcısı Birol Ülger başkanlığında yapıldı. Toplantıya başkan Tahmazoğlu ve Ak Partili 12 meclis üyesinin katılmamasını protesto eden CHP’li meclis üyeleri yoklama sırasında meclis salonunu terketti.

Bu arada mecliste yıllık faaliyet raporu ve Zirve Üniversitesi’ne daha önce verilip sonra iptal edilen 559. 010 metrekarelik satışın iptal edilmesi ve plan tadilatı gibi iki önemli konu görüşüldü. CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan, zirvenin yeri ile ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “ Bu alan için, ne kadar kamulaştırma bedeli ödenecek? Ödenecek yüksek kamulaştırma bedeli ile oluşacak ‘Kamu zararı’ nın hesabını kim verecek?” diye sordu.

CHP’li meclis üyeleri başkan ve üyelerin toplantıya katılmama gerekçesi olarak gündemin 7. maddesi olan Kızılhisar Mahallesi, Pafta 18K-1C, 1D, 161-2B’de uygulama imar plan değişikliği teklifinden dolayı olduğunu iddia ettiler. Gündemde faaliyet raporu da görüşüldü.

ŞENCAN, SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan, Asım Güzelbey zamanında, Kızılhisar’da bulunan bir bölümü Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, bir bölümü Hazine’ye ait olan 766 bin 643 metrekarelik paha biçilemez arazinin, 16.9.2005 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite alanı olarak tahsis edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:”Daha sonra 8.1.2007 tarihli Kıymet Takdir Komisyon Raporuyla taşınmazın metrekaresinin 6 TL olduğu tespiti yapıldı. 13.2.2007 tarihinde ihale yoluyla, İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na, 3 milyon 460 bin TL’ye, yani metrekaresi 6.19 TL fiyatla satışı gerçekleştirildi. 26.11.2007 tarih ve 427 sayılı meclis kararıyla üniversitenin kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı (ÖPA) olarak onaylandı. 14.3.2008 tarih ve 206 sayılı meclis kararıyla üniversite kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı oldu. Özel Proje Alanı kadar güneyinde üniversite alanına yeni bir alan eklendi. 17.10.2008 tarih ve 432 sayılı meclis kararıyla, üniversite alanının güneyi ise üniversite gelişim alanı yapıldı. 18.12.2009 tarih ve 502 sayılı meclis kararında, üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı oldu. 12.02.2010 tarih ve 182 sayılı meclis kararıyla da üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı yapıldı. Devamında ise İpek Vakfı tarafından’Paralel Gayrimenkul’ adı altında şirket kurularak ‘Eğitim kurumu’ için talep edilen arazide şimdi üniversite birimlerinin yanı sıra 3 bin 470 adet süper lüks konut yapılmıştır. Şimdi ise Türkiye genelinde olduğu gibi, cemaatle iktidarın arasının açılması üzerine, 2014 yılındaki Milli eğitim müdürlüğünün arsa talebi gerekçe gösterilerek düşük bedellerle satılan 204 bin metrekare arsanın kamulaştırılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından plan değişikliği gerçekleştirilmiştir. Büyükşehir Belediyesi tarafından plan değişikliği yapılan 204 000 metrekare alan için, ne kadar kamulaştırma bedeli ödenecek? Ödenecek yüksek kamulaştırma bedeli ile oluşacak ‘Kamu zararı’ nın hesabını kim verecek? İktidarla ters düşen bütün cemaat ve gruplar hakkında aynı yöntem uygulanacak mı?” dedi. Meral KINACILAR