Devlet eski Bakanı Mustafa Yılmaz, halka ve partiliye ciddi olarak sorulup aday tesbiti yapılacağına kanaat getirmesi durumunda adaylığa müracaat etmeyi düşünebileceğini söyledi.

Devlet eski Bakanı Mustafa Yılmaz, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi noktasında büyük mücadele verdiklerini ancak genel merkezin tüzükte var olan diğer yöntemlerden biri olan merkez yoklama ile aday belirleme yöntemini tercih ettiğini söyledi. Yılmaz, kendisinin aday adaylığı için başvuruda bulunup bulunmayacağı yönündeki bir soruya ise, "Adayların halka ve partiliye ciddi olarak sorulup tesbit edileceğine kanaat getirirsem, inanırsam adaylığa müracaat etmeyi düşünebilirim" dedi.

"Benim benim tek güvencem vatandaş ve partili. Anket yapılması halinde kendimi güçlü hissediyorum' diyen Yılmaz, "Halk desteğini alacağıma inanıyorum. Şu anda bazı araştırmalar yapıyorum. Ciddi olarak soruşturma ve araştarma yapılacağına inanırsam adaylık başvurusunda bulunabilirim. Halka ve partililerimize güvenim tam. Halktan da çıkarım, partiden de çıkacağıma inanıyorum. Bununla ilgili görüşmeler yapıyorum. Aday olup olmayacağım Salı günü belli olur" diye konuştu. Meral KINACILAR