Selahattin Demirtaş’ın mitingine katılan HDP’li bir grubun dönüşte Karşıyaka Şoför Ali Caddesi’nde saldırıya uğraması üzerine Vali Erdal Ata açıklama yaptı. Erdal Ata, saldırıyı bazı sabıkalı kişilerin gerçekleştirdiğini ve siyasi boyut aranmaması gerektiğini söyledi. Bu arada HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, "Biz sağduyulu davranmaya çalışıyoruz, fakat kurbanlık koyun da değiliz. Bizi provokasyona getirmeye çalışmasınlar" dedi.

Edinilen bilgiye göre partililer HDP Şehitkamil İlçe binası yakınlarında henüz tespit edilemeyen bazı kişiler tarafından önce küçük torpillerle saldırıya uğramış daha sonra tüfeklerle ateş edildiği bildirilmişti. Bunun üzerine araçlarından inen HDP’lilerle saldırı yapan kişiler arasında sert tartışmaların olduğu ve bazı kişilerin bıçakla yaralandığı öğrenilmişti. Olayda Mahmut Erkan, Mahmut Altındağ ve Zeliha Özcan’ın yaralandığı bildirilmişti. Bu saldırının üzerine harekete geçen emniyetin en kısa zamanda zanlıları bulduğu öğrenildi.

İŞTE ATA'NIN AÇIKLAMASI

Bu gelişme üzerine Gaziantep valisi Erdal Ata şu açıklamayı yaptı: "01.08.2014 günü saat 18.20 sıralarında İlimiz Karşıyaka Mahallesi Şoför Ali Caddesi İsmet Paşa Lisesi yanında meydana gelen olayda; 1963 doğumlu M.Ö isimli bayan, 1957 doğumlu M.E ve 1996 doğumlu M.A. isimli şahıslar kesici aletle ve darp neticesi hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. Olaya adları karıştığı tespit edilen; 1994 doğumlu İ.E. - 1998 doğumlu M.A.D. - 1996 doğumlu U.D.- 1996 doğumlu Y.E.P - 1998 doğumlu D.U. ve 1997 doğumlu M.G. isimli şahıslar olay akabinde Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanmışlardır. Yapılan araştırmalar sonucu bu olayın adi kavga sonucu meydana gelen “Kesici Aletle Birden Fazla Adam Yaralama – Darp” niteliğindeki adi asayiş olayı olduğu, olaya karışan şahısların tamamının geçmiş tarihlerde “Kasten Yaralama – Hırsızlık – Oto Teyp Hırsızlığı – Uyuşturucu Madde Kullanmak Bulundurmak – 6136 SKM” gibi suçlardan kayıtları bulunan malum şahıslardan oldukları, olayın ise adi kavgadan kaynaklanan asayiş olayı olduğu Siyasi ve ideolojik boyutunun olmadığı anlaşılmış, konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

HDP'DEN SALDIRI PROTESTOSU

Öte yandan Gaziantep'te, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın mitinginin ardından Şehitkamil İlçe binasına giden HDP'li grup ile başka bir grup arasında çıkan kavgada 3 kişinin yaralanması protesto edildi. Partililerin protestosunda konuşan HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, "Biz sağduyulu davranmaya çalışıyoruz, fakat kurbanlık koyun da değiliz. Bizi provokasyona getirmeye çalışmasınlar" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Demokrasi Meydanında yaptığı mitingin ardından HDP Şehitkamil İlçe binasına giden HDP'li gruptaki bazı kişiler ile Şoför Ali Caddesi üzerinde başka bir grup arasında kavga çıktı. İlk önce Demirtaş'ın gidişinin ardından konvoya tüfekle ateş açıldığı ihbarı yapılan ancak daha sonra iki grubun birbiriyle kavgalı olduğu anlaşılan olayda; çeşitli suçlardan sabıkalı kişilerin silah ve bıçak kullanıldığı kavgada 3 kişi hafif yaralandı. Hırsızlık, yaralama ve uyuşturucu kullanma suçlarından sabıkalı 6 kişinin gözaltına alındığı olay sonrası bugün HDP üyesi bir grup Şehitkamil İlçe Başkanlığı binası önünde toplanarak bu durumu protesto etti.

PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ

Parti binası önünde protesto için toplanan 25 kişilik grup adına konuşan HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, olayların barış sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu söyledi. HDP olarak provokasyonlara gelmeyeceklerini belirten Karayılan, "Daha önce de partimize ve bileşenlerimize yönelik saldırılar oldu. Biz her zaman sağduyulu davranmaya çalıştık. Dünkü yaşanan olaya da karşılık vermiyoruz, ama kurbanlık koyun da değiliz. Bizi provokasyona getirmeye çalışmasınlar" dedi. Protesto için toplanan kalabalığı takip etmek için bölgede bulunan sivil polislere de tepki gösteren Karayılan, "Bizim açıklamamıza bu kadar hassasiyet gösteren güvenlik görevlileri, aynı hassasiyeti yaşanan provokatif faaliyetler karşısında da gösterirse memnun olacağız" dedi.