Kahramanmaraş'ta Umre'den geldiğini belirterek salavat getirme bahanesiyle elini tuttuğu kişileri oyalayarak hırsızlık yaptığı öne sürülen 45 yaşındaki Ayhan G., Gaziantep'te yakalandı.

Kahramanmaraş'ta, 3 ay önce yolda durdurdukları 80 yaşındaki Saadet Kekeç'in elini tuttuktan sonra umreden geldiğini söyleyerek salavat getirme bahanesiyle kolundaki bilezik ile 80 yaşındaki İsmail Ardıç'ın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı oyalama yöntemiyle çalan 1'i kadın 4 kişinin yakalanması için polis harekete geçti.

ARAÇ KİRALAMA FİRMASIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Polis, olay yerinde şüphelilerin kullandıkları otomobile ait olduğu düşünülen çubuk şeklindeki plastik parçayı incelemeye aldı. Ekipler, bu plastik parçayı şüphelilerin kullandığı otomobili kiralamış olabilecekleri düşüncesiyle araç kiralama firmalarıyla görüştü. Ekipler, olay yerinde buldukları parçanın, Gaziantep'te ulaştıkları bir kiralama firmasına ait bir otomobile ait olduğunu belirledi. Ekipler, bunun üzerine otomobilin parçasının kaybolduğu tarihte aracı kiralayan kişilerin kimliklerine ulaştı.

ŞAHİNBEY'DE YAKALANDI

Şahinbey İlçesi'nde belirlenen adrese yapılan operasyonda Ayhan G. gözaltına alındı. Kahramanmaraş'a getirilen ve mağdurlar tarafından da teşhis edilen Ayhan G., Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanması ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Ekipler, aynı yöntemle hırsızlık yapan Ayhan G.'nin annesi Şöhreti G.'nin de yakalanması için çalışma başlattı. DHA