Tehlikeli gidiş görüntüsü varİlk yarıda pozisyon zenginliği yaşayan bir takımın bunlardan bir veya ikisini mutlaka gole çevirmesi gerekir.. Çünkü futbolda pozisyon bulursan mutlaka atacaksın, aksi takdirde geri tepebilir..
Gaziantepspor'un bunu değerlendiremediğini gördük.. Nitekim denizlispor ikinci yarıda Gaziantepspor'un yapması gerekeni yaptı ve 2-0 öne geçti. Ondan sonra yine pozisyon buldu, fark daha da artabilirdi.
Maçın ilk yarısında Denizlispor sadece savunma yaptı. Ama ikinci yarıda sadece savunma yapmayla maç kazanılmayacağını gördü ve bunda da başarılı oldu.
Gaziantepspor'un hatası, sürekli tempo yapmasıydı.
Bir kere bir takım 90 dakika boyunca sürekli tempo yaparak oynayamaz.
Futbolcularda düşüş olur ve bundan da rakip yararlanır.
Ev sahibi takımda ikinci gol sonrası demoralize bir görüntü vardı. Dirençleri kırıldı, saha içinde etkili olma güçleri çok azaldı.
Denizlispor ise tam tersini yaptı. Bunda Yusuf'un becerisi ve yetenekleri sayesinde sahneye çıkması çok önemliydi. Bu futbolcu dün bir takıma ne kadar katkılı olunur bunun belgesini sundu.
Ben Gaziantepspor'u bu sezon sık sık izliyorum.. Daha önceki maçlarına oranla Denizli maçında gördüğüm kadarıyla bundan sonra dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.
Çünkü tehlikeli bir gidiş görüntüsü var.. İnşallah yanılırız ama ilk zamanlardaki görüntüden yavaş yavaş uzaklaşılıyor.