Bu Gaziantepspor'da iş var..Yeniden merhaba Sevgili sporseverler
Gaziantepspor'u Başkentte bu kez Ankaraspor karşılaşmasında sizler için izledim. Cuma günü Bursaspor karşısında önceki maçlarına oranla iyi bulduğumu söylediğim Gaziantepspor'u, bu kez daha iyi gördüm. Takım oyununda her geçen gün ilerleme kaydettiğini gözlediğim Gaziantepspor'un, eğer bunu lige yansıtması halinde göze hoş gelen bir oyun sergileyeceğini ve iyi sonuçlar alacağını umuyorum.
Dün geceki maça Ankaraspor iyi başladı. Gaziantepspor rakibine pozisyon vermemek gömüldü ama, yine de buna rağmen Ankaraspor pozisyonlar buldu.. Tam üç net pozisyondan birisi direkten dönerken digerlerinde ise kaleci Ömer'in harika zamanlaması ve kurtarışları vardı.
Dakika 20'den sonra Gaziantepspor yavaş yavaş oyuna hakim olmaya başladı, oyunu dengeledi, 33. dakikadaki golden sonra ise daha dirençli oldular, morallendiler.
Bu maçta kanatları iyi kullandılar, sağ kanatta Uğur iyi toplar attı, solda oynayan Erdal da iyi işler yaptı. Bu Erdal çok çabuk adam, Ekrem de çabuk ve birbirlerine çok benziyorlar. İyi ataklar geliştiriyor ve hücum organizasyonlarında etkili toplar atıyorlar.
Sağ kanatta oynayan Uğur Yıldırım'ı çok değişmiş ve gelişmiş buldum. Tekniği daha iyi olan bu oyuncu aynı zamanda disiplinli oyun anlayışına sahip. Önceki yıllardı yurt dışında seyretmiştim, defansı iyi değildi, ama şu anda çok düzelmiş, doğrusu çok beğendim.
Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun hakimi Gaziantepspor'du. Çok disiplinli oynadılar, Ankaraspor kadrosu değişti ama o takım da iyi futbolculardan oluşan bir takım ama başarılı değillerdi. Ankaraspor'da Galatasaray'dan gelen Necati iki pozisyon yakaladı atamadı, henüz hazır olmadığı çok belliydi. Orhan Ak'ı da iyi bulmadım. İlk yarı oynadı ama eksik gördüm, yalnız Emre Aşık bu takım için iyi olmuş hayli başarılı işler yaptı.
Gaziantepspor'da bence en çok alkışı hakeden oyuncu kaleci Ömer'di. Çok iyi oynadı, Necati'nin vuruşlarını iyi kurtardı, takım hücumdayken gelen kontrataklarda hamlesi, özellikle Necati'nin vuruşundaki kurtarışı takımı ayakta tuttu.
Gaziantepspor, Bursa maçına göre daha disiplinli ve iyi göründü. Herkes takım oyununu benimsiyor, bu oyun anlayışını yakın zamanda daha iyi noktalara götürebilirler.
Özellikle ikinci yarı çok iyi buldum, elbette nihayetinde bu özel bir maç. Bu kadar değişikliklerle oynanan oyunlar lige yüzde yüz yansımaz ama iyi işaretler verebilirler. İşte Gaziantepspor'da bu gözlemledim. Çünkü iyi görüntüsü takım oyununda etkili olması dikkat çekti.
Forvette Ali Cansun çok görünmedi ama etkili değilsede iyi niyetliydi. De Nigris'i çok beğendim. Her taraftan etkili, her atakta tehlikeli bir görüntü çizdi. Hücumda hem hava hemde gol noktalarındaki becerisi, yer alışı ve topların geleceği yerde bulunuşu önemli meziyet.
Ergü'ü ilk maça göre biraz daha toparlanmış gördüm, ama henüz hazır değil. Görevinde aksaklık yaşamadı, tecrübeli oyuncu ve haddini bilerek oynadı. Zaman içerisinde fizik gücü yerine geldiğinde, hücum anlayışını sahaya taşıdığında çok yararlı olur diye düşünüyorum.