Oğuz o topu yumruklamalıydıSon olarak Ankara'daki turnuvada iki maçta izlediğim Gaziantepspor ile dünkü Oftaş maçının ilk yarısındaki Gaziantepspor arasında büyük fark gördüm. 45 dakika boyunca o Gaziantepspor bir tek pozisyon üretemedi, kalesinde ise tam 4 pozisyon verdi. Ölü toplar hariç tabii.
Böylesine pozisyon fakiri takım ilk yarıyı nasıl 1-0 galip kapattı derseniz, futbolda bunların çok normal olduğunu ve bir korner atışında rakibin defans oyuncusunun topu elle çelmesiyle verilen penaltıyı iyi değerlendirip atılan golle oldu derim.. Bunun dışında ilk 45 dakika futbol adına herşeyi Oftaş yaptı, ama son vuruşlarda beceriksizlerdi.
Maçın ikinci yarısı bambaşkaydı..Özellikle önce Ekrem'in sonrada Erdal'ınh oyuna girişiyle Gaziantepspor daha etkili ataklar geliştirmeye başladı. Bu ikiliye Uğur'de eklenince, şekil değişti Gaziantepspor gol arayan takım hüviyetine girdi. Zaten özlenen görüntü de buydu..
Nitekim 80. dakikalardan sonra rakip kalede sık sık görünmeye ve Nigris'e pozisyon yaratmaya başadılar. Erdal'ın verdiği pasın güzelliği kadar Nigris'in, herkesi şaşkına çeviren gol vuruşu harikaydı..
Müthiş bir gol attı. Sizlere çok net söylemeliyim Türkiye'de böyle vuruşlar yapan bir oyuncu yok. Erdal'ın o pasında topu nasıl aldı, nasıl döndü, nasıl düşüp kalktı ve nasıl vurdu inanılmaz.. Tribünde maçı izleyen herkes bu hareketi ve golü hayranlıkla izledi..
Gaziantepspor'un ikinci yarıda daha iyi gözüktüğü karşılaşmada beni asıl şaşırtan Ömer yedek kulübesinde iken, kaleye Oğuz'un konulması idi.. Ömer sakatsa 18 kişilik kadroda ne işi var? Yoksa, niye oynatılmadı bilemiyorum..
Ben dünkü maçta Oğuz'un yediği golü eleştirmek istiyorum. Golde faul vardı yoktu tartışmalarına girmeyeceğim..
Benim söyleyeceğim Oğuz'un bu tür topları bir amatör kalecinin bile yapmayacağı şekilde tutmak isteyişidir.. Oysa profesyonel bir kaleci bu tür pozisyonlarda topu tutmaz yumruklar.. Oğuz tutmak isteyince rakibin şarjına da marz kalır faulüne de. Zaten o gol çok basitti ve Gaziantepspor gibi takımların böyle gol yememesi gerekirdi..
İyiki Nigris vardı ve o müthiş golü atarak takımını kurtaran aslan oldu..