Büyükşehir Belediyesi’nin Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan Telekom’un satılan arazisi ile ilgili yapmak istediği imar değişikliği ile açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Sait Köse, “ Yine mi kişiye özel uygulama? Satış sonrası yapılan imar değişikliği, kamu yararını sorgular hale getiriyor.”dedi.

CHP İl Başkanı M.Sait Köse Telekom’a ait Fevzi Çakmak Bulvarı üzerindeki arazinin daha önce satışının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “ Şimdi de satılan bu arazi ile ilgili imar değişikliği teklifi Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarıldı. Arazinin yapılan imar değişikliği ile ‘Turizm alanı’ olarak değiştirilmesi planlanıyor. Bu gündem maddesi ile ilgili TMOBB’un ve meclis üyemiz Zeynel Güçyetmez’in itiraz dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmuştur. Satış sonrası yapılan imar değişikliğini manidar buluyoruz. Eğer bu değişiklik satış öncesi yapılsa, belki başka talipler de çıkacak, belki daha yüksek fiyatla satılacaktı. Satış sonrası yapılacak düzenleme, kişiye fayda sağlamak anlamına gelecektir. Yani bunun anlamı kişiye özel rant yaratmaktır. Bu açıkça kamuyu zarara uğratmaktır. Ayrıca bu arazinin yine birileri adına paravan şirketlerce alındığı iddiaları da kamuoyunda konuşulmaktadır.

Biz Büyükşehir Belediye yetkililerinin ve meclis üyelerinin bu konuya gereken duyarlılığı göstermesini ve bu değişikliği gündem çekmesini bekliyoruz. Sorumlu yöneticilik bunu gerektirir.”diye konuştu.

Haber Merkezi