CHP İl Başkanı Sait Köse, Fatma Şahin’in göreve geldiği ilk aylarda göbeklerin kaldırılmasıyla akıllı kavşaklar yapmasından yeterince sonuç alınamadığını söyleyerek “Akıllı kavşaklar dediler ama akıllı kavşaklar aklını yedi. Şimdi hangi akıllı kavşak diye yaptıkları kavşağa gitseniz bakıyorsunuz keşmekeş ve orada bir trafik yoğunluğu, yoğunluktan öte trafik kazaları”dedi. Köse, bu arada büyük bir tehlikeye de dikkat çekti ve Milli istihbarat Teşkilatının (MİT) Şubat ayı raporlarına göre, başta Gaziantep olmak üzere bölgemizdeki illerin Suriye kaynaklı olmak üzere bir tehdit ve tehlike altında olduğunu söyledi. Köse, “Suriyeliler ilaç gibi geldi diyenlere bir kez daha soruyoruz eserinizle gurur duyuyor musunuz?” diye konuştu.

Sait Köse, ulaşım master planı konusuna da değindi ve “Sayın Fatma Şahin’in aklına, nihayet Gaziantep bölgemizle ilgili bir planlama yapmak geldi ‘ diiyerek şunları söyledi: “1 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı, daha önceki bakanlık süreci içerisinde Gaziantep’in sorunlarına çok fevkalade eğilmediğini bildiğimiz sayın Şahin, ulaşım master planıyla ilgili bir süre daha beklememiz gerektiğini, Gaziantep’in trafik sorununun çözümü için yaklaşık 1,5 yıl daha bu çileyi çekeceğimiz müjdesini verdi. Bir yıldır ve ondan önceki 12 yıllık Asım Güzelbey dönemindeki AKP yönetimlerinin Gaziantep’teki trafik sorunuyla ilgili en küçük bir kılını kıpırdatmadan geçirdiğimiz 13 yılı, bugünden sonra kaç günde çözecekler bunu da merakla bekliyoruz. Akıllı kavşaklar dediler Sayın Şahin gelir gelmez göbekleri kaldırttı, evet göbekleri kaldırmak belki trafikte sorun bir nebze çözülmüş gibi göründü ama akıllı kavşaklar aklını yedi. Şimdi hangi akıllı kavşak diye yaptıkları kavşağa gitseniz bakıyorsunuz keşmekeş ve orada bir trafik yoğunluğu, yoğunluktan öte trafik kazaları. Mevcut tren zaten trafiğin canını okumuşken birde akıllı kavşaklar diye yaptırdıkları akılsız kavşaklar malesef ne trafik mühendisliği açısından ne de kentin trafiğine çözüm açısından hiçbir getirisi olmayan kavşaklar halinde karşımıza çıkmış duruyor. Yap-boz yine devam ediyor buna karşı biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vatandaşın parasını çarçur etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Yap-bozlarla yaptığı bir yeri tekrar bozup , tekrar yapmak ve bu kaynak israfı vatandaşa çile, artık yeter diyoruz.

ESERİNİZLE GURUR DUYUYOR MUSUNUZ ?

‘7 Haziran seçimlerine kadar bölgemizde ve ülkemizde bir takım eylem hazırlıkları içerisinde olan Suriye’den ülkemize geçebilecek tehlikelerin olduğunu Milliyet Gazetesi manşetten duyurdu’ diyen Sait Köse, “12 illin hedefte olduğu; İstanbul, Adana, Mersin Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve İskenderun’unda temel olarak bölgemizin il ve ilçeleri olduğu bilgilerinize ve dikkatlerinize birkez daha sunuyoruz. Şimdi 'Suriyeliler ilaç gibi geldi' diyenlere bir kez daha soruyoruz eserinizle gurur duyuyor musunuz?” diye konuştu.

ÇOCUK RESİMLERİ TEPKİSİ

İkdidarın nükleer santral yapmakla ilgili afişlerini değerlendiren Köse, bu afişlerde çocuk resimlerinin kullanılmasını eleştirdi. Köse, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapmış bir Büyükşehir Belediye Başkanının, ulaşım noktalarından kentin bir çok yerinde bilbordlarda böylesine çocuk istismarı içeren afiş ve broşürleri nükleer santral yapıyoruz, bunu da bir marifetmiş gibi lanse ediyor olmalarının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çocuk istismarının suç olduğu ülkemizde çocuğu kullanarak nükleer santral dayatmasını bir kez daha kınıyoruz ve nükleer santral yerine ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla dolu ve geniş olanakları olan ülkemizde nükleer santral yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının yatırım ve bir an önce öneriyoruz” diye konuştu.

KAÇ EV BAKLAVADAN NASİBİNİ ALIYOR?

Gazianteplinin fıstık ve baklavaya uzaktan bakar haline geldiğini belirten Köse, “Geçtiğimiz hafta içerisinde baklavamızla ilgili bir tescil söz konusuydu. Gaziantep’i marka şehir yapan fıstık ve baklavanın tescil alıyor olması çok sevindirici ancak bu baklavadan Gaziantep’te kaç ev ya da kaç kişi nasibini alıyor bunu bu tescilleri çıkartanlara sormak lazım. Gaziantepli fıstık ve baklavaya maalesef uzaktan bakar olmuş, destur olmadığı kendi midesine girmeyen baklava fıstıktan neyine gerek diyebiliriz” dedi. “ Haber Merkezi