Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, gece geç saatlerde depo halindeki bir imalathaneye düzenledikleri baskınla, halk sağlığını riske edecek 18 kiloluk 268 teneke sahte zeytinyağı ele geçirdi. Olaya karışan Suriye uyruklu bir şahıs kayıplara karışırken, sahte zeytinyağından alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.
Onatkutlar Mahallesi 29 nolu sokak üzerinde bulunan depo halindeki bir imalathanede sahte zeytinyağı üretildiği bilgisine ulaşan Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gece geç saatlerde operasyon düzenledi. Zabıta ekiplerinin geldiğini fark eden Suriye uyruklu ismi öğrenilemeyen şahıs, olay yerinden kaçarak kayıplara karışırken, depoya giren Zabıta ekipleri inceleme yaptı.
Yapılan incelemeler sonucu, kötü koşullar içerisinde sahte zeytinyağı üretildiğini fark eden ekipler, 18 kiloluk 268 teneke zeytinyağı ele geçirdi. Ekiplerin zamanında müdahalesiyle, vatandaşın sağlığı düşünülmeden sırf para kazanmak adına üretilen sahte zeytinyağının, birçok yere dağılması ve vatandaş için ciddi sağlık tehditleri oluşturması gibi durumlar da engellenmiş oldu. El konulan sahte zeytinyağından numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuara gönderilirken, satışa hazır halde olan 268 teneke zeytinyağı ise araçlara konuldu. İş yeri hakkında ise cezai işlem uygulanarak kapatıldı.
Şehitkamil Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde de yine halk sağlığı ile oynamak isteyen kişilere yönelik Gatem Kuruyemişçiler Sitesinde bir iş yerine düzenlediği baskınla 20 bin şişe içerisinde kanserojen madde içeren sahte nar ekşisi ve sirke ruhu ele geçirmişti.
Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlığıyla oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini ve bu tür denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirtti.