GAZİANTEP'te, tuhafiye dükkanına giren bir kadın, 20 liralık alışveriş yaptı ve karşılığında 100 lira verdi. Tuhafiyeci İbrahim Şenlik, parasının üstü olan 80 lirayı aldıktan sonra işyerinden ayrılan kadının verdiği paranın sahte olduğunu anlayınca polise başvurdu. Polis, işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan sahte parayla alışveriş yapan kadının bulunması için çalışma başlattı.

Olay, dün öğleden sonra Karacaoğlan Mahallesi'nde bulunan İbrahim Şenlik'in sahibi olduğu tuhafiye dükkanında meydana geldi. İddiaya göre; öğleden sonra işyerinin önünde duran otomobilden inen bir kadın içeride iç çamaşırı ve makyaj malzemesi satın aldı. Kadın, daha sonra aldığı 20 liralık malzemenin ödemesini 100 liralık banknot vererek yaptı. İşyeri sahibi 100 lirasını aldığı ve 80 lira üzerini verdiği kadın alışverişin ardından tuhafiyeciden ayrıldı.

PARANIN SAHTE OLDUĞUNU ANLADI

Kadının kendisini dışarıda bekleyen otomobille ayrılmasının ardından tuhafiyeci İbrahim Şenlik incelediği 100 liranın sahte olduğunu anladı. Komşu esnaflara da gösterdiği paranın sahte olduğuna kanaat getiren Şenlik, telefonla polisi arayarak yardım istedi. İhbarın ardından tuhafiyeciye gelen polisler, Şenlik'in bilgisine başvurdu ve işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.
Hiç ummadığı için şoke olduğunu ve hayatında ilk kez sahte para gördüğünü söyleyen işyeri sahibi İbrahim Şenlik, "Akşam saatlerinde dükkanımıza gelen bir kadın 20 liralık alışveriş yaparak, 100 lira para verdi. Ben de lira para üzeri verdim ve kadın kendisini bekleyen otomobile binerek uzaklaştı. Kısa süre sonra paranın sahte olduğunu anlayınca polisten yardım istedik. Hem dükkandaki mallar gitti, hem de üzerine 80 lira para verdim. Polis kamera kayıtlarını inceliyor, dolandırıcıların yakalanmasını istiyorum" dedi.
Polis, kamera kaydından eşkalini belirlediği sahte parayı veren kadın ile uzaklaştığı otomobili kullanan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.