Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir depoya düzenlediği baskınla, 17 adet 20 kiloluk ve 177 adet 5 kiloluk, ünlü markaların isminin kullanıldığı sahte deterjan ele geçirdi. İş yeri hakkında cezai işlem uygulanırken, sahte deterjan numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

BASKIN YAPILDI

Onatkutlar Mahallesi’nde bulunan bir depoda sahte deterjan üretildiği bilgisine ulaşan Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olay yerine operasyon düzenledi. F. E. isimli şahsa ait olduğu öğrenilen depoya giren Zabıta ekipleri, inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucu, marka ürünlerin ismi kullanılarak, değişik ürünlerden üretilen 17 adet 20 kilo ile 177 adet 5 kiloluk kaçak deterjan ele geçirdi. Ekiplerin zamanında müdahalesiyle, sırf para kazanmak adına üretilen sahte deterjan birçok yere dağılması da engellenmiş oldu.

CEZAİ İŞLEM YAPILDI

El konulan sahte deterjan numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderilirken, satışa hazır halde olan 17 adet 20 kilo ile 177 adet 5 kiloluk kaçak deterjan ise araçlara konuldu. Öte yandan, iş yeri hakkında ise cezai işlem uygulanarak kapatıldı. Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu tür denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirtti. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT