'Koç başı' tabir edilen demirle imalathanelerin kapılarını kıran polis, 14 kilo 470 gram işlenmiş ve işlenmeye hazır hale getirilen altını ele geçirirken 22 kişiyi gözaltına alındı. Operasyonda imalathane ve kuyumcularda yapılan aramalarda sahte olarak basılan bin 9 adet tam Cumhuriyet altını, 835 adet çeyrek altın, 230 adet yarım altın ve basılmaya hazır 765 adet cumhuriyet altını ele geçirildi. Toplamda 14 kilo 470 gram basılmış ve basılmaya hazır vaziyette Cumhuriyet altınına el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, alınan bir ihbarı değerlendirerek sahte altın yapımına yönelik takip başlattı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı ve olayı takip eden Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla harekete geçen Gaziantep polisi, sahte altın yapan şahısları takibe aldı. 4 ayrı şebeke olduğunu tespit eden polis, 4 ayrı kola ayrılarak takibi sürdürdü. İşlenmemiş altınları imalathaneye getirerek, sadece darphanenin izniyle yapılan cumhuriyet altınları ürettikleri tespit edildi.
5 AYLIK TAKİP

Yaklaşık 5 ay süren takibin ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı polise talimat vererek eş zamanlı olarak operasyonların yapılmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen polis, 4 farklı imalathane ve 9 ayrı kuyumcuya eş zamanlı operasyon düzenledi. Darphanede kapı açılmayınca polis 'Koç başı' olarak tabir edilen demirle imalathanenin kapısını kırdı. Nefes kesen operasyonu kamerayla da kaydeden polis, imalathanelerde bulunan herkesi gözaltına aldı. Darphanede bulunması gereken baskı makinelerin altın baskı kabartmaları bulan polis, imalathanenin darphane gibi çalıştığını tespit etti. Yapılan incelemelerde Gaziantep, Diyarbakır, Adana ve Kahramanmaraş'taki bazı kuyumcuların bu imalathanelerde izinsiz olarak Cumhuriyet altına bastıklarını tespit etti. Cumhuriyet Savcısı ele geçirilen Cumhuriyet altınlarının eritilmek üzere darphaneye göndereceği öğrenildi.