Potada yeni sezona zirve parolasıyla hedef koyan yeşil-siyahlı kulüpte dev adamlar, galibiyet serisini sürdürmenin peşinde. 2017- 2018 sezonunda genç ve dinamik kadroyla parke üzerindeki yerini alan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, grup maçlarını namağlup tamamlayarak play-off sürecine moralli başlamak istiyor.

SERİSİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

Yeşil-siyahlı kulüpte A Basketbol Takımı’nın kaptanı Okan Altınbaş, grupta ve play-off sürecinde galibiyet serisini sürdürerek mutlu sona uluşmak istediklerini ifade etti. Kaptan Altınbaş, açıklamasında şunları söyledi:

“2017-2018 sezonuna final hedefiyle başlamıştık. Lig statüsü gereği şampiyon tek devreli lig üzerinde oynanacak maçların ardından belirlenecek. Bu nedenle grup sürecinin ardından başlayacak play-off aşamasında her maç altın değerinde. Mağlubiyetin telafisinin olmadığı bir süreçten geçeceğiz. Bu virajı kayıpsız atlatmak ve şampiyonluk ipini göğüsleyerek ilimizi grup şampiyonasında temsil etmek istiyoruz. Kulübümüzün mazisinde özelikle altyapılarda basketbol branşı adına elde edilmiş önemli başarılar var. Bizler de bu başarılara yenilerini eklemek istiyoruz. Bilindiği üzere yeni statü gereği bölgesel lig, yerini büyük erkekler ligine bıraktı ve profesyonel liglere ulaşabilmek adına bu lig çok önemli. Kulübümüz sunmuş olduğu imkanlarla bizleri değerli hissettiriyor. Bu değer karşısında biz de parke üzerinde elimizden geleni yapmak için çok çalışıyoruz. Deneyimli bir baş antrenörümüz ve yaşları genç olmasına rağmen maç tecrübesine sahip dinamik bir kadromuz var. Umarım sezon boyunca her şey yolunda gider ve hedeflediğimiz noktaya ulaşırız.”

HEYECAN BAŞLIYOR

Büyük Erkekler Ligi’nin ardından altyapılarda yeni sezon heyecanı U18 liginde yaşanacak. Altyapıda çekişmeli mücadelelere sahne olacak ligde Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, ilk maçında Gençlik ve Spor Kulübü’nü misafir edecek. Basketbol branşında farklı yaş gruplarında çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren yeşil-siyahlı kulüp, spor okullarında da temel eğitim çalışmalarını da ihmal etmiyor. Her yıl yüzlerce sporcunun eğitim gördüğü basketbol spor okullarıyla ilgili bilgiler veren basketbol spor okulu antrenörü Nurten Uğur, “Gaziantep yerel liglerinde 2017-2018 sezonunda erkekler ve bayanlar kategorilerinde kulübümüz 12 farklı takımla mücadele edecek. Yüzlerce sporcumuzun lisanslı olarak forma giyeceği takımlarımızın kadrolarında spor okullarımızda yetişen sporcularda yer alıyor. Yaz ve kış spor okullarımızda eğitim gören sporcularımızı yetenek kriterlerine göre kulüp takımlarımıza yönlendiriyor ve her yıl gelişimlerini takip ediyoruz. Onların başarıları bizleri çok mutlu ediyor. Gerek kulüp takımlarımızda gerek spor okullarımızda mücadele eden, çalışmalara katılan, basketbol branşı özelinde spora değer katan tüm sporcu öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ