SURİYE'deki iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli Türkmenler iftar yemeğinde bir araya geldiler. Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Samir Ala, çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmadığını ileri sürdü.

Kavaklık Parkı'nda hayırsever Fatma Özdoğuş, Nermin Kazak, Suna Bayar ve Sibel Çakır tarafından Suriyeli Türkmenlere yönelik düzenlenen iftar yemeğine Türkiye'ye geldikten sonra kurulan Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Samir Ala ile 150 Türkmen ailesi katıldı. Dernek Başkanı Samir Ala, Suriye'de Türkmenlerin sürekli görmezden gelindiğini belirterek, "Biz Suriye'de yaşayan Türkmenler hep görmezlikten gelindik. Orada bir dernek kurmak hayal gibiydi. Bu hayalimizi şükürler olsun ki Türkiye'de gerçekleştirdik" dedi.

BİR ÇOK SORUNLA KARŞILAŞIYORUZ

Suriye'de birçok sorunla karşılaştıklarını belirten Samir Ala, Suriyeli Türkmenlerin, Osmanlının günah keçisi olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu: "Orada bize hiçbir zaman fırsat vermediler. Bize orada siyasi bir parti kurma veya bir dernek kurma fırsatı vermediler. Hep dışlandık. Suriye'de 3,5 milyon Türkmen'in sadece 1 milletvekilinin olması durumun vahametini gösteriyor. Türkiye'de bizim için bir çözüm yolu aramamıştır. Ne yazık ki bu böyle Irak'ta yaşayan Türkmenler de IŞİD zulmü altında yok olma tehlikesiyle karşı karşıyalar. Türk devleti ve milleti, Türkmenlere sahip çıkmadılar."

SAHİPSİZ KALDILAR

İftar yemeğini organize eden yardımsever kadınlar ise, Gaziantep'te yaşayan Türkmenlerin sahipsiz kaldıklarını belirterek, "Türkmenler yanı başımızda, aynı mahallede oturuyoruz, fakat bilmiyoruz. Hepsi Arap'mış gibi algılanıyor ama onlar bizim soydaşımız. Burada kimseden yardım istemiyorlar. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar. Türkmenlere ne devlet ne belediyeler sahip çıkmıyor. Bu organizasyonla Türkmenlerin kendini ifade etmesini sağlamak istedik" diye konuştu. DHA