CHP’li meclis üyesi Mehmet Dokbay, Şahinler Parkı’nın bir bölümünü kapsayan imar değişikliğinin kamuya zarardan başka bir şey olmadığını vurguladı.

Şahinbey Belediyesi Meclisi Şubat ayı ikinci oturumu için bir araya geldi. Filiz Üzücü’nün başkanlık ettiği meclis oturumuna, Şahinler Parkı içindeki imar değişikliği damgasını vurdu. CHP’li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dokbay, alınan yanlış ve yasal olmayan kararlar ile parkın içine villa yapmaya yol açan kararın ‘kamuya zarardan başka bir şey olmadığını ’söyledi.

Meclis toplantısı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Dokbay, “meclisimizin aldığı kararlara anlam vermek imkansız. Belediye meclisinin şubat ayı 2. oturumunun 11. maddesinde bahsi geçen konu, halk arasında ‘Şahinler Parkı’ olarak bilinen alanda ki imar sorununu içeriyor.

Şahinler Park’ı yedi yıl önce kamulaştırılmasız park yapılmıştır. Yani park içerisinde yaklaşık 30 dönümlük alan kamulaştırma yapılmadan park yapılmıştır. Adı geçen arazi için encümenler tarafından 2010 yılında takas yapıp sorunu çözmek için karar alınmış, 2012 yılında ise mülk sahiplerinin mahkemeye başvurması sonrasında, mahkeme aşamasında aynı gün ve tarihte yasal olmayan şuyulandırma ve kamulaştırma kararları alınmıştır.

Oysa ki aynı gün aynı konu için 2 tane değişik encümen kararı almak yasal değildir.

Yani bu dönemde her ne hikmetse belediye mahkeme aşamasından sonra çeşitli imar oyunlarıyla burada çözülecek sorunu çözülmez hale getirmiştir.

Biz CHP grubu olarak kamulaştırılmadan park yapılan bu yerin park olarak kalmasını istiyoruz, burada parkın içerisinde imar tadilatı yapılıp, parkın villa arazisi olmasına karşıyız. Hangi mantıkla parkın içerisine villalar yapılacaktır.

Kaldı ki park yapılırken zamanında belediye buraya bir maliyet ödemiştir. Park yıkılıp buraya villalar yapılırsa bu parkın yapımı için harcanan paradan doğacak kamu zararından kimler sorumludur. Burada doğacak kamu zararı için gerekli her türlü mücadeleyi yapacağız, bu parkın bozulmaması için her türlü hukuki ve yasal mücadeleye devam edeceğiz.”dedi.