Mecliste eleştiriler de yapıldı ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün hafta sonu kongrelerde CHP'yi eleştiren sözleri oturuma damgasını vurdu. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Keşke kongrelerinizde CHP'yi eleştireceğinize bu kentin sorunlarını konuşsanız. 15 yılda kenti betonlaştırdınız. Trafik sorunu var. Yeşil alanları, okul alanları bina yapıyorsunuz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, en hassas olduğu konunun yeşil alan konusu olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yılda 1 milyon m2 yeşil alan üretmişiz. Bu oranda valla başka belediye yoktur. Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül, güncel konularla ilgili soruları cevaplamıştır" dedi.

Meclis toplantısı sonunda söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, son 1 haftadır ilimizde Ak parti kongrelerinin yapıldığını, bu kongrelere bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanlarının katıldığını belirterek şunları söyledi:"İyi güzel umarım bu süreçte CHP kadar parti içi demokrasiyi çalıştırabilirsiniz" dedi. Fatma Şahin, "Parti içi demokrasi diyorsunuz Nizip'te iki liste çıktı" dedi.

SUCU:YEŞİL ALANLAR YOK EDİLİYOR

Sucu bunun üzerine, 'CHP'yi artık örnek alıyorsunuz' diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:"Sizin de katıldığı bu yerel kongre süreçlerinde ağzını açan CHP'yi eleştiriyor. Ağzını açan Bakanlarınız, milletvekilleriniz Ey CHP, ey CHP diyor. Araban'a yapacağınız icraatlarla ilgili sunum yaptınız bu normal. Tabi Türkiye'de konuşulan gündem buradada konuşulacak. Ancak eski bakanlarınızın durumu ortada, bunları da konuşsak iyi olur diye düşünüyorum. Artı, Atatürk'e hakaret eden yobazlara sesini çıkarmayan Adalet Bakanı hedefine CHP'yi koymuş ha bire vuruyor. Ha bire CHP diyor. Oysaki sayın bakan seçilmiş olduğunuz şehre dönüp baktığınızda son 15 yıldan beri bu kent beton yığını haline geldi. 5 katlı binaların yanında 10 katlı 15 katlı binalar yapıldı. Öbür binaların hava alacak durumları kalmadı. Yeşil alanlar yok ediliyor. Okul alanları bina yapılıyor. Geçen mecliste yeşil alanın, okul alanının bina yapılması konusu mahkemeden döndü. Keşke bunları konuşsaydınız."

TRAFİK SORUNU VAR

Metro'nun arkasındaki alanın yüksek yoğunluklu konut alanına çevrilmesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktığını hatırlatan Sucu, "Keşke yeşil alanları korusak. Geçen mecliste itiraz etmiştik yeşil alanı ve okul alanını ticaret ve konuta çevirdiler. Şahıs mülkü, şahsıda tanıyorum. Gündemde bekliyor döndü geldi. Bu kentteki trafik sorununu sayın Adalet bakanımız konuşsaydı. Sabah kalktım Milli egemenlik bulvarından Buhara iş merkezine 25 dakikada geldim, bunlar bu kentin eksiklikleri sizlerde gözardı etmemelisiniz. Maalesef marka kent, marka kent diye böbürlenirken herhalde gözden kaçırdınız. Gaziantep'in dörte bir büyüklüğünde olan illerin bizden 5-10 kat büyük havaalanlarına sahip olduğunu gördük. Bu kentin bir eksikği, keşke sayın bakan bunları da konuşsaydı. Yine gastronomi unvanı alan yaşanabilir kentler arasında ilimiz gerilerde. Ey Adalet bakanı, partimize laf ederseniz bunun da cevabını en güzel şekilde veririz. CHP bu ülkenin sigortasıdır. CHP hak adalet bu ülkede yeniden bulsun diye milyonlarca insanla beraber yürüyor. Her zaman olduğu gibi adalet diyeceğiz ama keşke kongrelerinizde bu kentin sorunlarınızı konuşsanız CHP'yi konuşmasanız diyorum" diye konuştu.

ŞAHİN:TEŞKİLATIMIZ MEMNUN

Fatma Şahin ise Sucu'ya şöyle cevap verdi:"Kongrelerimiz tam bir demokrasi şöleni içinde geçiyor. Yüzde 30-40 değişim sağlanıyor. Muhalefetin de bu konudaki görüşlerine saygı duyuyoruz. Adalet bakanımız Gaziantep milletvekili, kongrelerimize gelmesi çok önemli. Teşkilata sahip çıkmasından teşkilatımız ziyadesiyle memnun. Güncel konularla ilgili yorum yapması gelen sorulara cevap vermesi de çok doğal. Zor bir dönemden geçiyoruz. Başka bir ülkenin başına 15 Temmuz gibi hagin darbe girişimi gelmiş olsaydı kimse bu kadar kısa sürede toparlanamazdı. Ana muhalefetten beklentimiz 15 Temmuzla ilgili süreçte çok daha sağlam durması konusunda halkın talebi var. Uslüp önemli, rencide etmeden, bu konuya dikkat etmeliyiz. Adalet, kalkınma hepimize lazım" dedi.

YEŞİL ALAN KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ

Yeşil alan konusunda çok hassas olduğunu belirten Şahin, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yılda 1 milyon m2 yeşil alan üretmişiz, son 3 yılda valla başka belediye yoktur. Yeşil alan benim en hassas konum. Yeşil alanla ilgili ne diyorsanız yapmaya hazırız. 650 dönüm Alleben göletinin devamı, Nurgana'daki 200 dönüm alan, bu alanda 1 tane ağaç yoktu. Hem de bunların imarını bitirerek yapıyoruz. Yanlış bir şey varsa düzeltelim. Biz o yüzden gri rengi yeşile boyuyoruz, yeşeren Gaziantep diyede bir iddia. Doğaya aşkımızı ilan ediyoruz diye yola çıktık. Bu konuda çok hassasız" dedi. Mehmet Sucu söz alarak, "Sayın Başkan Emek mahallesi özel eğitim mahallesi oldu. Buradaki nüfus ve trafik yoğunluğu gözönüne alınmıyor. En son meclisten geçen maddeyi eski haline çevirelim" dedi.

METRO'DA YANLIŞ ALGI VAR

Fatma Şahin, 'Onada bakalım' diyerek şöyle devam etti:"Metro'nun arkasıyla ilgili hususi olarak durdulan yürütmenin durdurulmasıylailgili plan eski plan. Bu konuda meclisimizin iyi şekilde bilgi sahibi olması gerekiyor. Oysa biz bu meclisten 1. ve 5.nci ayda yeni planı geçirdik. Şu anda bunlarla ilgili mahkeme süreçleri devam ediyor. Eski planla ilgili kısımdada yerele döndük. O da devam ediyor. Dolayısıyla hukuk devletinde çıkan sonuca saygılıyız. Biz sonuçta hukuk devletinin gereğini elbette bu meclis olarak yaparız. Ama eski planın iptaline sanki yeni plan iptal oldu gibi algılanmasını da yanlış buluruz. Trafik sorununa gelince aşırı nüfus artışı, beraberinde trafik sorununu getiriyor. Refah seviyesi arttıkça araba sayısı artıyor. Çok çok büyük yatırım gerekiyor. Yeni imar yolları açıyoruz. Açtığımız kavşaklar var, cesaretle verdiğimiz kararlar var, bir belediye başkanının almakta çok zorlanacağı kararlar var. Doğruysa, haklıysa milletimiz arkamızdan gelir diye kararlar aldık. Kentin göbeğinde bu kadar karar almak çok kolay değildi. Ulaşım master planından gelen çok net kararlar aldık. Toplumumuz önce anlamamasına rağmen sonra bizim aldığımız kararları uygulamaya başladığımızda ne demek istediğimizi anladı."

ULAŞIM YATIRIMLARI ÇOK PARA İSTİYOR

Ulaşımla ilgili çok büyük yatırımlar gerektiğini belirten Şahin, "Gaziray'la ilgili küçük sanayi, organize hattında yanlızca battı çıktığının büyükşehire maliyeti 250 milyon TL. Kredisini onaylattık. Gazi raydaki vagonlarıda biz alacağız. Cumhurbaşkanımıza gittik uygun krediyle ilgili yardım istedik. Metro'nun uygulama projesi 18 milyon TL. İspanyollar aldı. Hayata geçirdiğimiz maliyeti düşünün. Havalanıyla ilgili 8 körüklü oluyor. 12 Eylül'de ihale yapılacak, 350 milyon TL'lik bir yatırım. Yaşanabilir kentlerde geride olduğumuz söyleniyor. TÜİK başkanına gittik. 60 kriter var. Bakıyorsunuz belediyenin müze sayısın kabul etmiyor. Yeşil alanda Dülük yeşil alan sayılmıyor. Eğitimde tamam çok fazla yatırım yapmamız gerekiyor.Bu da yapılıyor. Şu anda 85 okul ihalesi yapıldı" şeklinde konuştu. Meclis üyesi Ömer Şahin'de İslahiye ilçesinin sorunlarına dikkat çekti, vatandaşların şikayetlerini dile getirdi. Meral KINACILAR