Şahin, Kılıçdaroğlu Gaziantep'e taziye ziyareti için gelip, kendisini ziyaret ettiğinde sola dönüş yasaklarının gündeme geldiğini ve siyasi espri konusu olduğunu anlatarak, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'başkan bütün sola dönüşleri yasaklamışsınız?' dedi. Ben de, hayır, siyasi olarak yasaklamadık, sola dönmek için ileri gidip tekrar sola dönmek gerekiyor dedim" dedi.

5 FAZ, 3 FAZA DÜŞTÜ

Sola dönüşlerle ilgili bir soruyla ilgili konuşan Fatma Şahin, "Gaziantep çok hızlı büyüyor, çok hızlı büyümenin getirdiği bir anda yüzde 30 büyüyen bir şehir planlamanın çok çok üstünde. Dolayısıyla trafik konut meselesi en hayati konular. 50 bin konutlu yeni bir şehir yapıyoruz. 2040 nüfus planlamasında, ulaşım planlaması ne olacak, bunları çalıştık, ulaşım master planını başlattık. Metro çıktı. Konya'da metro çalışmaları başladı. Gaziantep'i Konya ile teknik olarak kıasladığımızda 3 kat yolcu kapasitemiz var. 10 km metro hattı için hızlı şekilde çalışıyoruz. Acil eylem planımız var. Türkiye'nin en iyi mühendisleriyle çalıştık. Başkanım merkezde yapacağınız battı çıktılar, köprüler sizi daha çok şişe kapağı gibi bir yerden geçirir" diye konuştu.

ÇOK FAZLA SOLA DÖNÜŞ VAR

Şahin, "Paranız olsa dahi kavşaklar işe yaramaz. Yapacağınız tek şey çok fazla ışık var, çok fazla U dönüşü, çok fazla sola dönüş var. Ortadan hafif raylı geçiyor. 5 fazda duruyorsunuz geçiyorsunuz. Hem kırmızı ışığımız çok, hem sürekli giriş ve çıkışlar var, disipline değil, hem de bir kırmızı ışıkta 8 dakika duruyorsunuz. 5 fazı 3 faza düşüreceksiniz dediler. Nasıl yapacaksınız dedim. 8 dakika bekleme yerine 3 dakika beklenecek. O zaman sola dönüşü yasaklayacaksınız. Sağa dönüp yeniden tekrar sola dönüş yapıyorlar, ara yollardan sola dönüş kavşakları yaptık" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU GİDİP ALDIM

Siyasi boyutta başkan sola dönüşleri yasakladı esprileriyle karşılaştığını anlatan Şahin, "Geçen Kılıçdaroğlu geldiğinde şehrin girişinde gittim. CHP Genel başkan yardımcısı taksiye binmiş, taksici başkan güzel çalışıyor, tek yön, sola dönüş yasaklandı. Trafik çok daha hızlandı demiş. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler belediyeye geldiğinde bu konu gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkan bütün sola dönüşleri yasaklamışsınız dedi. Ben de, hayır, siyasi olarak yasaklamadık, sola dönmek için ileri gidip tekrar sola dönmek gerekiyor dedim" şeklinde konuştu. Haber Merkezi