Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Başkan Adayı Fatma Şahin, Gaziantep’te Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen programa katıldı. Artık günümüzde önemli özelliklerinden birinin sosyal belediyecilik olduğunu ve bunu Ak Partili belediyelerin çok güzel yaptığını söyleyen Şahin, “Kalkınma yerelde başlıyor. Çok hızlı bir şekilde engellilerimizi yerel kalkınmanın mimarlarından yapacağız. Gazi şehrimiz inşallah engellilerimize yönelik çalışmalar konusunda Türkiye’nin lideri olacak. Biz bunu tek başımıza yapmayacağız. Büyükşehirde bir birim oluşturacağız. Başına da sizden birini koyacağız. Siz gelip bize talimat vereceksiniz. Biz de ne istiyorsanız onu yapacağız” dedi.

HERŞEYİ YAPACAĞIZ

Konuşmasının sonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu anımsatan Şahin, "Engelli kardeşlerimden çok şey öğrendim. Siz öğretmen oldunuz ben ise öğrenci. Siz benim yaşama bakışımı, çocuklarımdan beklentimi değiştirdiniz. Eğer ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olursam siz o masada olacaksınız, Gaziantep engelli dostu olacak. Sizler gelip o masada söz sahibi olacaksınız. Yapmak istediğiniz her şeyi o şehirde birlikte başaracağız bu konuda söz veriyorum " diye konuştu.

ÇOCUK EVLİLİKLERİNİN PANZEHİRİ EĞİTİMDİR

Şahin, Türkiye'de çocuk yaşta evliliklerin ve çocuk gelinlerin önüne geçilmesinin kızların eğitim içerisinde kalmasıyla mümkün olduğunu söyledi. 12 yıllık zorunlu eğitim ile çocuk gelinlerin oranında azalma olduğunu anlatan Bakan Şahin, "Çocuk gelinlerin panzehiri eğitimdir" dedi.

KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler veren ve 30 Mart'ta, Gaziantep'te Büyükşehir ve tüm ilçeleri AK Partili adayların kazancağına inandıklarını anlatan Fatma Şahin, göreve seçilmesi durumunda 'Dezavantajlı grup' olarak niteledikleri kadın, çocuk ve engellilere özel projeler yürüteceklerini kaydetti. Şahin, genel politikalar ile toplum bilinci ve farkındalık oluşturulduğunu, yerel yönetimlerin de oluşturacağı takip sistemi ile dezavantajlı veya risk altındaki kız çocuklarıyla bire bir ilgilenerek sorunun minimum düzeye indirileceğini kaydetti.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT