Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren sosyal tesislerde ücretsiz olan üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilerden 1028’i üniversiteyi kazanarak büyük başarı gösterdi.

Gaziantep’in eğitimdeki başarı oranını yükseltmek için eğitime destek olan Şahinbey Belediyesi, bünyesindeki Yaşar Torun, Kurbanbaba, Bozoklar, Beydilli Hatice Belgin ile Şahinbey Spor ve Eğitim Merkezinde ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kursları vermeye devam ediyor. Bu tesislerdeki kurslara katılan 1292 öğrenciden 1028’i girdikleri sınavda başarı göstererek üniversiteye yerleşti. Tesislerdeki eğitim başarı oranı ise yüzde 79 oldu.

GELECEĞİN DOKTORLARI, ÖĞRETMENLERİ, AVUKATLARI ŞAHİNBEY’DEN

Şahinbey Belediyesi’nin sosyal tesislerinde eğitim görerek başarı gösteren 6 öğrenci Tıp Fakültesi, 3’ü Diş Hekimliği, 2’si Eczacılık Fakültesi, 13’ü Hukuk Fakültesi, 33’ü İlahiyat Fakültesi, 137’si İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne, 96’sı Fen Edebiyat Fakültesi’ne, 90’ı Eğitim Fakültesi’ne, 72’si ise Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerine geri kalanlar ise diğer fakülte ve yüksek okullara yerleşme başarısı gösterdi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “BAŞARI ORANIMIZ YÜZDE 79”

Eğitim konusundaki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Her şeyin başı eğitim diyerek, eğitime destek veriyoruz. Her mahallemize bir sosyal tesis açmak hedefiyle çıktığımız yolda 73 sosyal tesis açarak faaliyete geçirdik. Bu sosyal tesislerimizde şimdiye kadar yaklaşık 70.000 öğrencimiz ücretsiz olarak SBS, LYS ve YGS kurslarına katıldı. Geçtiğimiz yıl 865 öğrencimiz üniversiteye yerleşti. Bu yıl ise, 1292 öğrencimizden 1028’i üniversiteye yerleşerek, eğitim alan öğrenciler arasında yüzde 79’luk bir başarı sağladı. Öğrencilerimize eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyor, Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Şahinbey Belediyesi bünyesindeki tesislerde eğitim kurslarına katılarak başarı gösteren öğrenciler ise verilen eğitimden son derece memnun kaldıklarını belirttiler. Çoğu maddi imkansızlıklar yaşadığı için dershaneye gidemeyen öğrenciler, böyle bir imkanı kendilerine sunduğu için Şahinbey Belediyesi’ne ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.