30 MART'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni kazanan Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'ndeki 110 mahalle muhtarı, Gaziantep Adliyesi'nde düzenlenen törenle mazbatalarını alarak görevlerine başladı.

Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanlığı'nda toplanarak adliyeye gelen 110 muhtar, Şahinbey İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. Mazbatalarını aldıktan sonra muhtarlar adına gazetecilere açıklama yapan Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, demokrasinin beşiğinin muhtarlık olduğunu ifade ederek, "Sadece Milletvekillerinin ve Belediye Başkanlarının değil Muhtarların da mazbataları var. Şahinbey ilçemizde muhtar seçilen arkadaşlarımız bugün mazbatalarını alarak bu şerefli görevi resmen yapmaya başladılar. Türkiye'de 3-4 kurum var seçildiği takdirde mazbata alan. Bunlar arasında Muhtarlar da yer alıyor. Muhtarların ne kadar önemli olduğunu bu mazbatalar göstermektedir" dedi.

5 YIL HİZMET

Türkiye genelinde 53 bin muhtar bulunduğunu anlatan Titiz, "Gaziantep merkezde toplam 234 muhtar arkadaşımız görev yapacak. İlçelerle birlikte Gaziantep'te 781 muhtar 5 yıl süreyle halkına hizmet verecek" diye konuştu. Konuşmanın ardından hatıra fotoğrafı çektiren muhtarlar, görevlerine başladılar. DHA