Ankara’da devam eden Voleybol Erkekler 2.Ligi yarı final grup maçında Şahinbey Belediyesi, Düzce Belediyesi’ni 3-0 mağlup etti. Ankara Selim Sırrı Tarcan Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmanın setleri 19-25, 11-25, 21-25 sonuçlandı.

Mavi – beyazlı temsilcimiz Sivas 4 Eylül Belediyesi galibiyetinin ardından Düzce ekibi karşısında da rahat kazanırken puanını 6’ya çıkardı. Temsilcimiz gruptaki son maçını Bornova Anadolu Lisesi ile oynayacak. Birinci lige yükselme final grubu maçları ise 18-19-20 Nisan’da yine Ankara’da oynayacak.

ETKİLİ HÜCUMLAR DİRENCİ KIRDI

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başlarken, Düzce Belediyesi’nin servis hatalarıyla kolay sayılar kazanan Şahinbey Belediyespor, ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Genç oyunculardan kurulan Düzce Belediyesi temsilcimiz karşısında ikinci molaya kadar da direnç gösterirken, Şahinbey Belediyespor savunma sayılarıyla ikinci teknik molaya da 16-13 önde girdi. İkinci teknik molanın ardından arka arkaya etkili hücumlarla rakibinin direnç göstermesini engelleyen Şahinbey Belediyespor, seti 25-19 kazandı.

ORTAK ETMEDİLER

İkinci sete Şahinbey Belediyespor, fırtına gibi girerken arka arkaya servis serileri yakaladı. İlk teknik molaya kadar aradaki farkı 5’e çıkaran mavi-beyazlılar, molayı 8-3 önde geçti. Oyundan kolay kolay kopmayan Düzce Belediyesi’ni maça ortak etmek istemeyen Şahinbey Belediyespor, etkili servislerle rakibinin oyun kurmasının önüne geçerken, file üstüne de adeta duvar ördü. İkinci teknik molaya 16-5’lk farklı bir skorla giren Şahinbey Belediyespor, son sayılara girilirken farkı giderek açtı. Rakibine top öldürtmeyen mavi-beyazlılar ikinci seti de 25-11 kazandı.

TECRÜBE KONUŞTU

Maçta son bir atak yapmak için üçüncü sete daha dirençli başlayan Düzce Belediyesi ilk sayılarda Şahinbey’e oranla daha etkili oldu. Bu oyunlarının karşılığını alan genç oyuncular ilk teknik molaya da 7-8 önde girdiler. İlk teknik molanın ardından Şahinbey Belediyespor, oyuna ağırlığını koyarak ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. İkinci teknik molanın ardından file üstündeki mücadeleyi kazanmaya başlayan Düzce Belediyesi aradaki farkı kapattı. Son sayılara takımlar yakın girerken, Şahinbey Belediyespor tecrübesini ortaya koyarak, seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı. Şahinbey Belediyespor, ikinci maçlar sonunda yarı finallerden finallere yükselen ilk takım oldu.