Şahinbey Belediyesi, Türkiye'nin en başarılı belediyesi seçildi… 182 belediye arasında “Asım’ın Nesli Şahinbey’de Yetişiyor” projesiyle Türkiye birincisi olan Belediyesi, ödülünü bugün alıyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ankara Ticaret Odası'nda saat 11.00'de düzenlenecek ödül töreniyle ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden alacak.

Şahinbey Belediyesi AK Partili Belediyelerin Katıldığı “Gençlik ve Belediye” Temalı Proje ve uygulamaların yarıştığı 182 belediye arasında “Asım’ın Nesli Şahinbey’de Yetişiyor” projesiyle Türkiye’nin en başarılı belediyesi seçildi. Uzmanlardan oluşan bir Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmede objektif ve evrensel kriterlerin baz alındığı çalışmada, Seçici Kurul Şahinbey Belediyesi’nin 73 Gençlik Merkezinde 42 branşta 326 bin gence, başarılı eğitmen kadrosu ve uyguladığı eğitim sistemini Türkiye’ye örnek gösterildi.

GENÇLİK MERKEZİ'NDE BAŞARI ORANI YÜKSEK

Şahinbey Gençlik Merkezleri; mekânsal planlamada Selçuklu ve Osmanlı Mimarisini birleştiği, lokasyon belirlemede en ulaşılabilir yerlerde seçildiği, eğitimde; yüzde 79 başarı oranını yakaladığı ve en önemlisi uygulanan sistemin yüzbinlerce gence milli ve manevi değerler ile yetişmesi en ayırıcı özellik olarak ön plana çıkmıştır. Yatırım boyutu 255.000.000 TL’yi aşkın olması da Gençlere verdiği önemin ayrı bir göstergesi olarak kabul edildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT