Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yerel Yönetimler Başkanları 4. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Gaziantep’te bulunan milletvekillerini ve belediye başkanlarını ağırladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 14 ilden 167 Belediye Başkanı’nın katıldığı Yerel Yönetimler toplantısına katılan milletvekillerine ve belediye başkanlarına Şahinbey Belediyesi’nin yapmış olduğu sokak sağlıklaştırma, restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarını gezdirdi.

Düzenlenen geziye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Ahmet Uzer, Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Semih Avcı ve Yerel Yönetimler toplantısına katılan belediye başkanları katıldı. Sehreküstü bölgesinde bulunan sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile başlayan gezi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından restore edilen Pişirici Mescidi ve, Gaziantep mimarisine uygun bir şekilde yapılan Yazıcık Konutları ile devam etti. Kafile daha sonra Mavikent Konutları, Şahinbey Sanayi Sitesi ve Şahinbey Oto Galericiler Sitesini gezdi.

“Örnek alınmalı”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Yazıcık konutlarının mimarisini çok beğendiğini belirterek, “Bu ülkenin şehirleri 1. ve 2. Dünya harbinden sonra büyük bir tahribata uğradı. Bu tahribat bizim kültürel miraslarımızın yok olmasına neden oldu. Şehirlerimizdeki yoğun baskı, belediyelerin acizliğiyle birleşince şehirler çarpık yapılaşmayla birlikte çirkin bir görüntüye dönüştü. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Şahinbey Belediye Başkanımızı ve Şehitkamil Belediye Başkanımızı özellikle tebrik etmek istiyorum. Örnek bir şehrin doğuşuna vesile oluyorlar. Örnek alınacak çalışmalara imza attılar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.