1-008.jpg

Vali Ali Yerlikaya, "Ben çok şanslı bir valiyim. Belediye başkanlarımızın tamamı eğitim denilince, valilerini, il milli eğitim müdürlerini, 1150 okul müdürünü, öğretmenlerini, okul aile birliklerini hiçbir zaman boş çevirmediler" dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Mehmet Görmez de, konuşmasının başında İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesine değindi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahintepe Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış töreni düzenlendi. Törene; Görmez'in yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrenciler ve davetliler katıldı.

3-006.jpg

YERLİKAYA: ÇOK ŞANSLI BİR VALİYİM

Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, kentteki belediyelerin eğitim anlamında önemli çalışmaları olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Ben çok şanslı bir valiyim. Belediye başkanlarımızın tamamı eğitim denilince, valilerini, il milli eğitim müdürlerini, 1150 okul müdürünü, öğretmenlerini, okul aile birliklerini hiçbir zaman boş çevirmediler. 'Her zaman sosyal belediyeciliğin içinde en büyük pay eğitimin' dediler. Şahinbey Belediye Başkanımız benim dönemimde daha önce 3 okul yaptırdı, şimdi de bu okulun açılışını yapıyoruz. 4 devasa yapı, nerden baksanız 50 milyon liralık bir yatırım. Bunlar sadece okul yapıları. Bir de okul için veriler arsalar var."

2-009.jpg

TAHMAZOĞLU: EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Daha önce 3 okul daha yaparak eğitim sistemine dahil ettiklerini aktaran Tahmazoğlu, şöyle konuştu: "Sayın müftümüz ile konuştum merkezde 50'ye yakın İmam Hatip Okulumuz oldu. Bu rakam yine de Türkiye ortalamasının gerisinde. İnşallah bunların sayısı daha da artacak. Belediyeler olarak da eğitime her anlamda katkılar sağlıyoruz. Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri olarak hem arsa anlamında hem okul yapımı anlamında katkılarımız sürüyor. Bu Şahinbey Belediyesi olarak bizim yaptığımız 4’üncü okul."

4-007.jpg

GÖRMEZ KUDÜS'E DEĞİNDİ

Mehmet Görmez de, konuşmasının başında İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesine değindi. Görmez, Kudüs’ün bir medeniyet bilinci olduğunu aktararak "Bugünlerde hepimizin kalbimizdeki yarayı deşen Kudüs’ümüzün, Mescidi Aksa’mızın gerçek anlamda özgürlüğüne kavuşmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Çünkü Kudüs bilinci; sadece mabet, kutsal mekan bilinci değil, Kudüs; bir medeniyet, bir tarih, miraç bilinci. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti’nin Kudüs meselesine verdiği önemden dolayı bu topraklarda yaşayan her mümin gibi onurlandığımızı ifade etmek istiyorum. Hiçbir zaman bizim Kudüs’ümüzü unutanlardan eylemesin.”

5-003.jpg

CAMİİ İBADETE AÇILDI

Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş’ta yaptırılan Adil Hoca Özberk Camisi’nin açılış törenine Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, göreve geldiği günden bu yana cami yapımına büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Adil Özberk Hoca’mızın ismini taşıyan parkımızın ve camimizin yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Mehmet Görmez hocamız her 3 bin kişiye bir cami olması gerektiğini söylemişti. Göreve geldiğimizde 250 bin nüfusa sahip Karataş’a üç tane cami yeri ayrılmıştı. Şu anda sadece Karataş’ta 15’in üzerinde camimiz var ve bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu. HABER MERKEZİ