Şehitkamil Nüfus Müdürlüğü'ndeki sıkıntı nüfusu 817 bin olan Şahinbey Nüfus'ta da diz boyu… 22 memurun hizmet ettiği nüfus müdürlüğündeki kuyruk binanın dışına taşıyor. Gelmeyen sıra yüzünden sıcaktan bunalıp kendini parklara atan vatandaşlar, isyan ediyor. Memur yetersizliği, havasızlık bir de uzayan kuyrukların yaşandığı Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'ndeki duruma vatandaşlar, "Ya sistem değişsin, ya da memur ataması yapılsın. Nüfus müdürlükleri adeta işkence merkezi oldu" yorumunu yaptı.

Memur sayısının azlığından ve adım atacak yer bulunmamasından yakınan vatandaşlar yetkililerin bu işe bir an önce el atmasını istiyor. Okul kayıtları için ikametgah adresi değişikliği yaptırmak, nüfus cüzdanı yenileme, adres değişikliği, SSK'dan evrak, aile tablosu için gelen vatandaşların sıkıntısı her geçen büyüyor.

CENAZEM VAR DEDİ, DİNLETTİREMEDİ

Kimliğini kaybettiğini söyleyen Ali Demir cenazesi olduğu halde sırada bekletilmesinden yakındı. Demir, "3 saattir sıradayım. Sabahtan beri sıra bekliyorum. Cenazem vardı yalvardım, 5-10 kişi vardı benim önümde. Memura benim işimi hemen halledin cenazeye yetişeyim dedim işimi halletmediler. Karmakarışık bir sıra sistemi var buranın. Memur az, kalabalık çok. Nüfusa geldim kendimi kaybettim" diye konuştu

GİDİP GİDİP GELİYORUZ

Cuma gününden beri nüfus müdürlüğünde sırada beklediğini anlatan Hakkı Ersoy ise, "Cuma gününden beri gidip geliyorum. Ya öğle arasına, ya da mesai bitimine denk geliyor sıram. Bir türlü kimliğimi değiştiremedim. İçerdeki polisler ve memurlar uygunsuz davranıyorlar, vatandaşa hizmet veremiyorlar. Memur sayısı az. Kimsenin bize böyle davranmaya hakkı yoktur" dedi.

ÇOCUĞUM HASTA BEN BURADA SIRADAYIM

İkametgah almaya geldiğini söyleyen Yıldız Tuna isimli bayan ise, "Adana'da oturuyorum. İkametgah için nüfusa geldim. Bir imza için saatlerce bekliyorum. Dayım kanser hastası, hasta çocuğumu da yaşlı yengeme bıraktım geldim. Bu durumu memura bildirdim. Memur beni ilgilendirmez sıra bekleyeceksin dedi. Bizde şikayet ederiz dedik. Bize istediğin yere şikayet et dedi. Memur sayısı az, masanın başındaki memurlar ise vatandaşla ilgilenmiyor"

SUÇ MEMURDA DEĞİL MEMUR ATAMAYANLARDA

Çocuğuyla birlikte sabahtan beri nüfusta sıra beklediğini söyleyen Hediye Özdede, "Yemek saatine girdiler bizi dışarı attılar. Parklarda oturuyoruz. Talep çok, memur az, buralarda çocuklarla sıkıntı yaşıyor bayanlar. Memurlarda suç yok, memur atamayanlarda suç. Memurların içinde de bu durumu suistimal etmeyen yok değil. Alışmışız biz sıra beklemeye kuyruk beklemeye zaten" diye konuştu.

MEMUR SAYISI AZ

Kimlik kartı yenilemek için gelen Mehmet Tatlı kimsenin kendisiyle ilgilenmemesinden yakındı. Tatlı, "İki saattir bekliyorum, öğle arasına girdi. Buda üç dört saat sürer kimlik kartı için geldim. Memur sayısıda az. Annem rahatsız evde bıraktık geldik. Parkın hepsi nüfus müdürlüğünü bekleyen insanlar"dedi.

İÇERİ KALABALIK PARKTA BEKLİYORUZ

Sabahtan beri sıra beklediğini söyleyen Memik Büyükkendirci içerinin kalabalık olmasından dolayı parklarda beklediklerini söyledi. Büyükkendirci "Sabahtan beri buradayız içerisi çok kalabalık. Öğrenciler adres değişikliği, kimlik değişikliği için geliyorlar iki gündür buradayım. İlk gün numaram yandı sıramı kaçırdım diye sıram gitti. Memurlar azarlayıp hemen atıyorlar. Hiç derdimizi dinlemiyorlar. Acele acele söylüyorlar birşey anlaşılmıyor. İkidir sıramı kaçırıyorum. Ne oldu diye sormuyorlar biz soruncada azarlıyorlar soru sormaya korkuyoruz. Burada sinirler geriliyor. Dışarı çıkarttılar bizi. Bizde parka geldik. işimiz görülsün bizim derdimiz bu, sabrediyoruz alttan alıyoruz" dedi. HALUK ŞAHİN