Şahinbey Belediye Meclis toplantısı Başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda CHP'li Meclis üyesi Yılmaz Kireç'in rant için imar tadilatları yapılıyor eleştirisi üzerine Tahmazoğlu, "Geçen yıl toplamda 50.000 ev yapıldı siz geçen yıl meclis üyesi olmadığınız için haberiniz olmayabilir. Şahinbey'de sosyal tesis eksikliği yok. Biz rant için tadilat yapmayız, eğitim alanındaki sorunlar da bizim projelerimizden dolayı eksik değil bunu nedeni geçmişte yapılan çarpık kentleşmelerdir" diye cevap verdi.

YEŞİLVADİ SULAR ALTINDA KALDI

17 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında CHP grubundan Mehmet Dokbay gündemde yer alan 7. maddedeki ''Gaziantep Büyükşehir Belediyesince onaylanan 1/5000 Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan Güzelvadi ve Vatan Mahallesi, Pafta 19L-2C , 19M-1D'de Revizyon uygulama planı teklifine itiraz ederek, "Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel baskınında Yeşilvadi sular altında kaldı. Buralarda yeterli zemin incelemesi yapılmadı, buralar dere yatağı, bizde bu konularda bilgi sahibi olursak imara açılmasının uygun olup olmayacağını anlarız" diye konuştu.

KOMİSYONDA CHP'Lİ ÜYE DE VAR

Eleştirilerinde Soma'ya da değinen Dokbay, "Bosna-Hersek'e yapılan yardım Soma'ya da yapılmalı" dedi. CHP grubundan Mehmet Dokbay 'ın eleştirilerine cevap veren AKP grubundan Cuma Güzel, "Buralarda yeterli inceleme yapıldı, rapor istenildiği takdirde onu da sunabilirim, ayrıca imar komisyonunda CHP de var biz bilgi saklamıyoruz" dedi.

RANT İÇİN İMAR TADİLATI YAPILMAZ

CHP gurubundan Yılmaz Kireç' ise 7. maddeyi'' rant için tadilat yapılmaz'' diyerek eleştirdi. Kireç, "Belediye mal satmak için imar tadilatı yapıyor ama sosyal tesis eksikliğini, konut eksikliğini önemsemiyor. Arsalar çok pahalı olduğu için insanlar ev sahibi olamıyor. Boş arsalara da okul yapılmalı" dedi.

RANT İÇİN TADİLAT YAPMAYIZ

Kireç'in eleştirisine cevap veren Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Geçen yıl toplamda 50.000 ev yapıldı siz geçen yıl meclis üyesi olmadığınız için haberiniz olmayabilir. Şahinbey'de sosyal tesis eksikliği yok. Biz rant için tadilat yapmayız, eğitim alanındaki sorunlar da bizim projelerimizden dolayı eksik değil bunu nedeni geçmişte yapılan çarpık kentleşmelerdir" dedi.

SOMA'YA GEREKİRSE RESMİ YARDIMDA YAPILIR

Tahmazoğlu Soma için yapılan eleştirilerede '' Biz bu zamana kadar belediye bütçesinden bir lira bile yardım yapmadık, Soma için hesap açıldı ve oraya gelen bağışlarla Soma'ya yardım yaptık ama gerekirse resmi yardım da yapılır. Biz kendi vatandaşımıza da yardım ediyoruz burada barınan Suriyeli vatandaşları da düşünüyoruz, kendi vatandaşımız olan 35.000 insana yardım ediyoruz ''dedi. Soma için açıklama yapan diğer bir isim AKP kadın kolları il başkanı Filiz Üzücü oldu. Üzücü, "Soma'da şehit olan vatandaşlarımızın aileleriyle ilgileniyoruz onların tüm ihtiyaçları karşılanıyor hiç bir kaygınız olmasın" dedi. Bir gazetecinin toplantı salonuna giremediğini söyleyen CHP grubundan Uğur Kalkan'a, Tahmazoğlu, "Burası resmi bir kurum, elini kolunu sallaya sallaya giremezler, güvenliğin işi buradaki güvenliği sağlamak, o gazetelerin içinde ne olduğunu sormak onun görevi buranın bir disiplini var''şeklinde konuştu. Haber Merkezi