Şahinbey Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Filiz Üzücü başkanlığında yapıldı. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Rasaf Yolu üzerinde planda yeşil alan ve eğitim alanı olan alanın ticari, konut, eğitim alanı, cami ve park alanına dönüştürülmesiyle ilgili imar plan değişikliği teklifi görüşüldü. CHP'li meclis üyelerinin itirazlarına neden olan ve ret oyu verdikleri bu gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti.

GÜZEL: OKUL İHTİYACI VAR

Gündemin 8. maddesi olan Binevler Mahallesi, 20K, 4E'da park, dini tesis, eğitim tesisi, ticaret ve konut alanı uygulama imar plan değişikliği görüşülürken söz alan Cuma Güzel, "Valilik ve Milli Eğitimin okul talebi var. Burada okul ihtiyacı var. Rasaf Yolu üzerinde bulunan bu alan şahıs mülkiyeti, 35 bin metrekare civarında. Bu alanın 11 bin 643 metrekaresi eğitim alanı, 11 bin 600 metrekaresi konut yapılacak. Konut yapılırken de etrafında emsal neyse o uygulanacak. Geri kalandan cami, oyun alanı ve 2 okul yeri çıkıyor" dedi.

DOKBAY: KAMULAŞTIRMA ÖDEYECEK MİSİNİZ?

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Dokbay da söz alarak, "Rasaf yolu üzerinde konut için emsal 1.35 veriliyor. Bu şahıs bu alanı hibe mi edecek, yoksa kamulaştırma bedeli ödeyecek misiniz?" dedi.

GÜZEL:ŞAHIS KENDİSİ BAĞIŞLIYOR

Cuma Güzel, o alanın metrekaresi 2 milyonun üzerinde. 35 bin metrekare alanın kamulaştırması yüksek tutar. Şahıs bağışlayacak. Kamulaştırma yapılmayacak. Yüzde 40'ını belediyenin DOP olarak alacağı alanın yüzde 23-24'ünü şahıs kendisi bağışlıyor" diye konuştu.

YETKİNŞEKERCİ:YILLARDIR ÇÖZÜLEMİYORDU

Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise, "Buradaki sorun yıllardır çözülemiyordu" dedi.

KİREÇ:NE ACELENİZ VAR?

CHP'li meclis üyeleri Yılmaz Kireç de söz alarak 1/5 binlik plan büyükşehirde askıdayken binlik planı getiriyorsunuz. Ne aceleniz var?" dedi.

GÜZEL:ACİL OKUL İHTİYACI VAR

Cuma Güzel de, "Burada acil olarak okul ihtiyacı var" dedi.

KİREÇ:YEŞİL ALAN AZALMIŞ

Yılmaz Kireç, "Burası 25 binlik planda okul alanı. Yasa açısından mekansal planlama açısından uygun değil. Bu planda yeşil alan azaltılmış" dedi.

DOKBAY:HİBENİN BELGESİ VAR MI?

Mehmet Dokbay yeniden söz alarak, "Yüzde 20 hibenin belgesi var mı?" dedi. Güzel de, "Tabi var, bakabilirsiniz" dedi.

ŞENCAN:YASAL DAYANAĞI YOK

CHP'li Meclis üyesi Hasan Şencan da söz alarak, "Bu plan değişikliği yasaya göre yanlıştır. Bu planın yasal dayanağı bulunmuyor. Bunu davada da dile getireceğiz" dedi.

UĞUR KALKAN:SHOV YAPIYORLAR

CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan da, belediyeden bilgi istediklerinde yeterli cevabı alamadıklarını, örneğin kaç arsa satıldığı, kaça satıldı şeklindeki sorulara cevap alamadıklarını söyledi. Kalkan, "Ayrıca ilimizde binlerce derslik açığı var. Bu konuyla ilgili de sınıflar 33 kişiye düştü diye shov yapılıyor. Oysa derslik başına 40'ın üzerinde öğrenci düşüyor. Benim bir önerim var. 49 adet arsa satılacak. Toplam 188 bin m2. Bu satılacak yerlerden eğitime arsa kazandıralım" dedi. Cuma Güzel ise, "Biz shov yapmıyoruz" dedi. Kalkan, "Ben sizin için söylemedim" dedi. Güzel, belediye olarak okul yaptıklarını, eğitime destek verdiklerini söyledi. Kalkan da, milli eğitimden bilgi istediğini, gelen bilgi yazısının altındaki notta, belediyelerin yeterli okul arsasını ayırması ve sorunsuz yerleri vermesinin talep edildiğini söyledi. Meral KINACILAR