Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara sevkedildiği toplantıya TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisinin Şahinbey Belediyesi’ne memur olarak atandığıyla ilgili iddialar damga vurdu. CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, üniversite mezunu dahi olmayan bu kişiyi hangi özelliğe dayanarak memur olarak atadıklarını sorarken, başkan Tahmazoğlu, "Bu o kurumun takdirine tabidir. Kanunsuz bir işlem söz konusu değil" diye yanıt verdi.

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu yapıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündeme dair 16 madde ve gündem dışı bir madde meclise sunuldu. Maddelerin tamamı meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

TAHMAZOĞLU HİZMETLERİNİ ANLATTI


Meclis toplantısında yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Akkent Mahallesinde Türkiye’nin, ikinci büyük camisini yapıyoruz. Şehit ve gazi ailelerimiz için özel yapılan konutların yapımı devam ediyor. Önümüzdeki yılın ortalarında hak sahiplerine teslim edilecek. Akken ve Karataş Mahallemizin kesiştiği noktada yeni bir Kültür Merkezi’nin inşaasına başlıyoruz. İçinde yaklaşık 12 tane salon, 3 bin kişilik fuaye alanı, evlendirme salonu, atölye, restorant ve kapalı otapark var. Kahvelipınar ve Kıbrıs Mahallelerinde yol genişletme çalışmalarına devam edeceğiz. Tamamlanır, tamamlanmaz yolun asfalt işlemine başlayacağız. İnönü’de alternatif yol açma ve genişletme çalışması devam ediyor. Tekstilkent Mahallemizde 3 katlı otaparkımız, 271 tane araç alacak. Akkent Mahallesindeki cami inşaatımız devam ediyor, inşallah Türkiye’deki en büyük ikinci cami olacak. Burç Mahallemizde sosyal tesis inşaatımız bitmek üzere inşallah açılışı yapacağız. Çiftçilerimize 2 bin ton gübre ve buğday dağıtımı gerçekleştirdik. İnşallah çiftçilerimize desteklerimize devam edeceğiz. 31 bin tane kabonmonoksit uyarı cihazı dağıttık. 79 bin 124 bebeğe ulaşmış olduk ” diye konuştu.


KALKAN'DAN MEMUR SORUSU


CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisinin Şahinbey Belediyesi’ne memur olarak atandığını iddia ederek, üniversite mezunu dahi olmayan bu kişiyi hangi özelliğe dayanarak memur olarak atadıklarını sordu. Kalkan, üniversite mezunu Ayşegül öğretmenin atanamadığını ve kredi çekerek kasaplığa başladığını hatırlatarak şunları söyledi: “TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisini hangi özelliğine göre memurluğa atadınız? Geçtiğimiz günlerde atanamayan Üniversite mezunu Ayşegül öğretmen, kredi çekip kasaplığa başladı. Sizin değerli çalışma arkadaşlarınızdan gelen bilgiye göre; bu kişinin göstermelik olarak geldiği ve imza attıp gittiği söyleniyor. Özel kalem kadrosunda gösterilip devlet memuru olarak atayacakmışsınız. Resmi kayıtlarda devlet memuru olarak gözüküyor. Bildiğim kadarıyla bu kişi üniversite öğrencisi bile değil.”
Tahmazoğlu’nun “Bu o kurumun takdirine tabidir. Kanunsuz bir işlem söz konusu değil” açıklamasına ise Kalkan, "Her talep edeni ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurumunda veya farklı yerde tanıdığı olan herkesi atayacak mısınız? Üniversite mezunu bile değil. Takdir ettim atadım mı diyorsunuz?” dedi. Kalkan’ın iddialarına ek olarak CHP meclis üyesi Hasan Şencan ise şunları söyledi. “Birinin devlet memuru olması sizin iki dudağınızın arasında mı?”dedi. Kalkan, SMS sistemiyle ilgili de konuştu. Kalkan, SMS sistemini sizin bildiğiniz üzere belediye çok yoğun kullanıyor. Vatandaşlar bize ulaşıyor. Bunun iptali ile ilgili toplu mesaj gönderin. İptal edenler etsin, kalanlar da devam etsin” dedi. Tahmazoğlu ise numaraları bize bildirin açıklamasını yaptı. Şahinbey Belediye Meclisi Aralık ayı 2. oturum toplantısı 6 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 16.00'da yapılmak üzere birinci oturuma son verildi. Ayşegül BAĞCI