CHP grubu Şahinbey sınırları içinde bulunan Kazıklı, Çapalı,Bostancık, Killik, Külecik, 23 Nisan, Düztepe, Cengiz Topel, Narlıtepe Mahallelerine sosyal tesis ve taziye evi yapılması konusunda önerge verdi. Bu arada CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan belediyeye imar uygulamalarındaki yanlışlıkları dile getirdi. Kalkan, "Belediyenin hisse kaydırma yetkisi var mıdır ? Belediyeye başvuran her vatandaşın arsası kaydırılabilir mi ?" diye sordu.

14 GÜNDEM MADDESİ

Şahinbey Belediyesi meclisinde 14 gündem maddesi görüşüldü. Bu maddelerden ikisi için komisyonlara süre verildi. Tamamı ise oy birliği ile geçti.

DOKBAY İMAR YENİLEMEYİ SORDU

CHP Meclis üyesi Mehmet Dokbay, "Neden bu kadar imar değişikliği yapıyoruz" diye sorunca, ilgili müdür, "Yeni gelen yönetmenlik gereği yapılan bir çalışma" cevabını verdi.

KALKAN'DAN DİKKAT ÇEKEN SORU

CHP Meclis üyesi Uğur Kalkan, mecliste kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken bilgi verdi. Kalkan, "Kamulaştırma sırasında vatandaşlarla yapılan pazarlıkta ilgili yer ile ilgili 180 bin TL değer biçilirken, sonradan 150 bin TL'ye düşüp, bir de tehdit vari senin binanda kaçak var diyorsunuz. Bu düzeltilmeli" dedi. AK Parti Meclis üyesi Cuma Güzel bunun üzerine söz alarak, "Doğrudur. Adamın dört katlı binasını görüyoruz. 180 bin TL'ye pazarlık yapıyoruz. Bu ana kadar o taşınmazın dosyası ortada yok. Biz dosyayı açıpta binanın bir veya iki katının kaçak olduğunu görünce parayı düşmek zorunda kalıyoruz. Çünkü kaçak katlara değerlendirme yapamıyoruz"

BAŞTAN NİYE YAPILMIYOR ?

Güzel'in bu açıklamasından sonra söz alan Kalkan, "Neden bunu baştan yapmıyorsunuz. Vatandaş neden 180 bin TL beklerken 150 bin TL almak zorunda kalsın" diye sordu.

KALKAN ÖNERGE VERDİ

Uğur Kalkan, meclis sonunda soru önergesi verdi. Mecliste soru önergesini okuyan Kalkan, hisse yetki kaydırmayı sorarak, "2012 yılında yapılan imar uygulamnasında Adem B'ye ait Bağlarbaşı'ndaki 872,874 ve bin parselde kayıtlı 10050 metrekarelik taşınmazlar imar uygulaması sonucu 274 ada 3 parsele taşınmıştır. Ancak uygulama neticesinde 10050 metrekarenin yüzde 40'ı olan 4654,42 metrekarelik düzenleme ortaklık payı alınması gerekitir 4020 metrelakil yer alınmıştır. 634,42 metrekare fazla yer tahsis edilmiştir. Bu kişiden başka bir parsel bağış alınmış mıtır ? Bu uyguladan sonra 2016 yılında yeni bir imar uygulaması yapılarak 274 ada 3 parsel yeniden imar uygulamasına sokulmuştur. İmar uygulamnası sonucu Adem B, Bülent ve Salman Ç'nin hisseleri buradan kaydırılarak 333 ada 18 parsele taşınmıştır. 274 ada 3 parsel otoban kenarı park bahçeler müdürlüğünün yanında, 333 ada 18 parsel ise 40 metrelik asfaltın üzerindedir. Bu hisse kaydırması ile bu şahıslara menfaat sağlanmıştır. Belediyenin hisse kaydırma yetkisi var mıdır ? Belediyeye başvuran her vatandaşın arsasını kaydıracak mısınız" dedi. MERAL KINACILAR