DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi'nde Katılım A.Ş. ile 1 Nisan'dan bu yana yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde bir anlaşma sağlanamadığını ve grev aşamasına geldiklerini söyledi. Güdücü, anlaşma sağlanamamasının nedenini ise, karşılarında ciddi muhatap bulamamalarına bağladı.

CİDDİ MUHATAP YOK

Toplu sözleşme için onlarca oturum yapmalarına rağmen anlaşmanın sağlanamadığını söyleyen Güdücü, "Sendikanın çok fazla talebi olmamasına rağmen karşıda ciddi bir muhatap olmadığından dolayı toplu sözleşme grev aşamasına gelmiştir ve kısa bir süre sonra grev kararı Şahinbey belediyesinin kapısına asılacaktır" dedi.

ZAMANINDA KABUL ETSEYDİNİZ

234 işçiyi kapsayan toplu sözleşme için Belediye başkanı tarafından işçiye sendikanın talep etmiş olduğuna yakın anlaşılır bir rakam verildiğini, anlaşma sağlandığı halde sonradan bundan vazgeçildiğini belirten Güdücü, "Yüzde 12.5 olan belediyenin teklifiyle anlaşma noktasına gelindi. Ancak bugün taraflar zamanında kabul etmediğiniz için bugünde biz kabul etmiyoruz diyorlar" diye konuştu.

ARAMIZDA HİÇBİR ŞEY YOK

Şahinbey'de büyük ihtimalle grev olacağını söyleyen Güdücü, "Biz grev taraftarı olmadığımızı her zaman söyledik. Masada biten sözleşme en güzel sözleşmedir. Ciddi muhatap bulsak sözleşme şuanda bile bitebilir. Çünkü aramızda hiç bir şey yok. İnanılmaz bir durumla karşı karşıyayız. Önümüzdeki hafta içinde grev kararını yasal olarak asmak zorundayız" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR