Şahinbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede Kaplan, görevi eski başkan Yavuz Çağlayan’dan devraldı. Birlik ve beraber çağrısında bulunulan kongreye; Ak Parti Il Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekillileri; Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer, Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Ak Parti Ilçe Başkanı Hasan Teke, Şehitkamil Ilçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda partili katıldı.

ÖZKEÇECI: "GÜVENDİĞİMİZ ÜLKELER SIRTIMIZDAN VURDU"

Gaziantep'e inandığını ifade ederek sözlerine başlayan Ak Parti Il Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, "Dost bildiğimiz ülkeler bizim sırtımızdan vurdu. Yasımız büyük. Dost dediğimiz, güvendiğimiz ülkeler bizi sırtımızdan vurdular. Terör örgütlerine destek verdiler. 5 bin ton mühimmat desteği sağladılar. Onlarla şehit ediliyoruz. Afrin’de şehit düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar sizlerin geleceği için oradalar. Şahinbey’in, Gaziantep’in gençleri için vatanımızın geleceği için Afrin’e gidiyoruz. Şehitlerimiz var. Ama zafer bizim olacak. Biz güçlü olacağız bir ve diri olacağız. Siz gençler, safları sıklaştıracaksınız. Cumhurbaşkanımız sizler için anayasayı değiştirdi. Seçmen ve seçme yaşı 18 yaşına indi. Bizler 2023’e hazırlanıyoruz. Ama, 2071 hedefinin mimarı sizler olacaksınız. Ben 9 ilçeye inanıyorum, Gaziantep’e inanıyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun" dedi.

KEÇE: ŞAHINBEY'DE OYUMUZU YÜZDE 10 ARTTIRACAĞIZ

"2019 yılında gidilecek olan üç seçimde de Şahinbey’de, yüzde 10 oyumuzu arttırmak olacaktır. Ben bu ekibe güveniyorum" diyen Şahinbey Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Keçe, "Islam dünyasının geleceği ve kaderi Türkiye’nin üzerindeki kördüğüme bağlıdır. Ülkemiz üzerinde oyunlar oynayanlar bu sefer sert bir kayaya çarptılar. Çünkü bu kördüğümü çözen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bu seferde, bu kördüğümü çözen Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Bu savaşta cumhurbaşkanımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bu savaşın en öncesi Gaziantep’tir. Şahinbey’dir. Yüzyıl önce Şahinbey’in Fransızlara karşı ‘Cesedimi çiğnemeden Antep’e giremezsiniz’ dediği gibi Şahinbey gençliğimizde diyor ki, ‘Cesedimizi çiğnemeden Cumhurbaşkanımıza dokunamazsınız’ diye konuştu.

TAHMAZOĞLU: ÖNÜMÜZDE ÜÇ SEÇIM VAR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; "Önümüzde önemli üç seçim var. Belediye seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekilleri seçimi. Bir helikopterimizi düşürdüler. Katbe kat bunun bedelini ödeyecekler. Ödüyorlar da zaten. Gün birlik olma günü. Gün mücadele günüdür. Zefer Türkiye’nin olacak, inanların olacaktır. Bir dakika boş duracak zamanımız yok. Birlik ve beraberlik içinde kim bu davayı daha çok seviyorsa o daha çok çalışacak. El ele vereceğiz, başka çaremiz yok. Çünkü hem içte hem dışta, çok ciddi bir mücadele var. Onun için görevimiz neyse onu en iyi şekilde yapmak için mücadeleye devam edeceğiz."

ÇAĞLAYAN: ONUR VE GURURLA GÖREVIMI DEVREDIYORUM

Kongrede konuşan eski başkan Yavuz Çağlayan, "4 buçuk yıl boyunca omuz omuza yüklendiğim bu davayı yeni seçilen Mustafa Kaplan kardeşime, ailemi, göz bebeğimi büyük bir onur ve gururla emanet ediyorum. Şahinbey’in büyük gençleri, davamız kutlu olsun. 5'inci olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu davayı büyütmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirmek için kanımızın son damlasına kadar mücadele vereceğiz. 15 Temmuz’da genç kardeşlerimizin vatanına nasıl sahip çıktığını gördük" dedi.

KAPLAN: TEŞKILATIMIZI DAHA YÜKSEKLERE ÇIKARACAĞIZ

Şahinbey Ak Parti Ilçe Gençlik Kolları yeni başkanı Mustafa Kaplan, Şahinbey gençliğinin heyecanlı, coşkulu, birlik ve beraberliği olan bir teşkilat olduğunu belirtti. Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü; "İnşallah teşkilatımızı daha da yükseklere çıkartacağız. Bizim davamız Habil ve Kabil davasında Habil’in yanında olmakla başladı. İbrahim’le Nemrut’un davasında İbrahim’in yanında olmakla başladı. Bizim davamız Necmettin Erbakan Hocamız ile 28 Şubatçıların davasında Erbakan Hoca’nın yanında olmakla başladı. Bizim davamız 15 Temmuz günü hain darbe girişimcileri yerine Reisimizin yanında olmakla devam etti ve her zaman devam edecek. Hepimiz Hakk'ın rahmetine kavuşacağız. Allah’ın karşısına çıktığımızda hepimizin güzelce bahsedeceği bir hikayesi olsun. Öyle bir hikaye yazalım ki herkes rahmetle anılsın."

Mustafa Kaplan'ın Asıl Üye Listesinde şu isimler bulunuyor:

Beyza Üzümcü, Cemal Çelik, Dilek Güzel, Eren Yıldız, Fatih Çetin, Furkan Özdemir, Hamza Çoban, Hüseyin Türkmen, Hülya Taşdemir, Halil İbrahim Mat, Harun Reşit Kalkan, İbrahim Ceylan, Kemal Taş, Mustafa Çilkız, Metin Budak, Muhammed Hanifi Yılmaz, Ömer Tolunay Kaya, Selahattin Taşçı, Sedat Çelik, Sercan Durak, Ubeydullah Kılıç, Ümit Kuşci, Gökhan Tuncer, Hasan Çeneci.

AYŞEGÜL BAĞCI