Şahinbey Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Başkan Tahmazoğlu'nun geçmiş 5 yılda yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine slayt eşliğinde bilgiler verdiği mecliste kentsel dönüşüme devam edeceğini söyledi. Tahmazoğlu meclis başkanlık divan, encümen ve ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin 31 Aralık 2013 rakamlarına göre 817.258 kişilik bir nüfusa ulaştığını belirterek, "Sahip ve biz bu nüfusla şu anda Türkiye’nin en büyük 3. İlçesiyiz. Birinci Ankara Çankaya 914 bin, Keçiören Belediyesi 848 bin ve Şahinbey 217 bin. Biz beş sene önce beşinci sıradaydık şu an üçüncü sıraya yükseldik. Bu rakama bizim ilçemizde yaşayan Suriyelileri de eklersek fiilen birinci sıradayız. Şu anda Şahinbey ilçemizde yaşayan 150 bine yakın Suriyeli var. Son 5 yılda 117 bin kişi nüfus artışımız var" dedi.

ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Son beş yılda özellikle kentsel dönüşüm alanında yoğun çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tahmazoğlu, "Önceliğimizi, Kentsel dönüşüm, konut üretimi, çarpık yapılaşmayla mücadele, park, yeşil alan, sosyal projeler gibi başlıklar belirleyerek çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Biz şu anda 5 yıl öncesiyle çok farklıyız" dedi.

BORCUMUZ YOK

5 yıl önce göreve başladıklarında 92 milyon tl olan bütçenin 5 yıl sonra 750 milyon TL'ye ulaştığını belirten Tahmazoğlu, "Tam 8 kat bir artış sağladık. Bu oranda bütçesini arttıran Türkiye’de hiçbir belediye yok. 5 yıl önce 124 milyon TL nakit borcumuz varken şu anda borcumuz yok" dedi.

BÜTÇENİN YÜZDE 80'İ YATIRIMA

'Bütçemizin yüzde seksenini yatırıma ayırıyoruz. Kişi başına en çok bütçe ayıran belediyeyiz' diyen Tahmazoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere. Bizim ilçemizin yüzde sekseni çarpık yapılaşmış durumda bunun için 550 bin kişinin yaşayacağı alanları imara açarak uygulamalarını gerçekleştirdik. Kaçak yapılaşmayla çok ciddi bir mücadele yürüttük ve 732 tane kaçak yapıyı geçtiğimiz dönemde yıktırdık. 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını devam ettiriyoruz. Son 5 yılda 286 milyon TL kamulaştırma için harcama yaptık" diye konuştu.

3128 EVİ KAMULAŞTIRDIK

Nuri Pazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını, 3128 tane evin kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırmasını gerçekleştirdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Bu çalışma da Türkiye’de ki en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasıdır. Çamlıca bölgesinde yıktığımız konutların yerine 1153 adet konut, 75 tane de işyeri yaptık. Bunların birçoğu bitti bir kısmının da inşası devam ediyor.

20 BİN KONUT YAPACAĞIZ

Geçtiğimiz dönemde 5 bin adet konut yapımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Şimdi yeni dönemde, 20 bin konut daha yapma hedefiyle inşallah yola çıktık. Etiler’de 296 tane konutun yapımını gerçekleştirdik. Yeşivadi’de şu anda 702 tane konut yapıyoruz. Yine Mavikent’te 2340 adet konut yapımını gerçekleştirdik. Sadece bizim yaptığımız konutlar değil Şahinbey son 5 yılda şantiyeye dönmüştü. Tam 45 bin 722 adet konutun yapımını müteahhitlerimiz gerçekleştirdi. İyi ki yapıldı hem nüfus artışı hem de Suriye’den gelenler yaklaşık bize 250 bin kişi nüfus yoğunluğu getirdi. Eğer bu konutlar yapılmasaydı çok ciddi sıkıntı yaşayacaktık. Konut yapımına yeni dönemde de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BAŞKANVEKİLLERİ AYDINGÜLER VE ARIKÖK OLDU

Tahmazoğlu'nun konuşmasının ardından meclis toplantısına başlandı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunarak başlayan yeni dönem meclisinde ilk olarak yoklama yapıldı. Daha sonra yeni dönemde görev yapacak meclis üyelerinin seçimi yapıldı. Meclis 1. Başkan vekilliğine Nihat Aydıngüler, 2. Başkan vekilliğine Hızır Arıkök 1. Katip üyeliğine Gülhan Dinç, 2. Katip üyeliğine Bekir Aslan 1. yedek divan üyeliğine İbrahim Bal ve 2. yedek divan üyeliğine Kanber Kurt seçilirken, Encümen Üyeliğine Kurt Ali Kılçık, Özgür Özdağlı ve Sedat Kılınç seçildi.

İMARA AK PARTİ'DEN 4, CHP'DEN 1 ÜYE

İmar Komisyonuna Cuma Güzel, M. Yaşar Göktürk, İhsan Güzel, Mehmet Dağcı ve Hasan Türk seçildi.

PLAN BÜTÇEDE KİMLER VAR?

Plan Bütçe komisyonuna Birol Ülger, Filiz Üzücü, Tekin Çürükoğlu, Raci Dölek ve Yılmaz Kireç seçildi.

TARİFE KOMİSYONU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Latife Havuçcuoğlu, M. İbrahim Özkalkan, Abdullah Taştekin, Seyhan Fesli ve Mehmet Dokbay’ın Tarife Komisyonuna seçildi.

ÇEVREDE KİMLER VAR?

Mecliste, Mehmet Okyay, Bahyettin Bakır, Adil Tabanıyastıoğlu, Harun Karataş ve Zeki Gürsel Çevre Temizlik komisyonuna seçildi.

İŞTE EĞİTİM KOMİSYON ÜYELERİ

Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonuna Selim Petek, Mehmet Ercan, Şıhmehmet Öztürk, Mehmet Okutan ve Uğur Kalkan seçildi.

DIŞ İLİŞKİLER İSE ŞÖYLE

Hayriye Özmantar, Müslüm Yüksel, Mehmet Akıncıoğlu, Aydın Karahan ve Hasan Şencan Dış İlişkiler komisyonuna seçildi.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNE İKİ ÜYE

Şahinbey Belediyesi’nin de üye olduğu Tarihi Kentler Birliği asil üyeliğine Raci Dölek yedeğe Seyhan Fesli seçildi.

DİĞER KOMİSYONLAR İSE ŞÖYLE OLUŞTU

Türk Dünyası Belediyeler Birliği asil üyeliğine Latife Havuçcuoğlu ve Bahyettin Bakır yedeklere ise Özgür Özdağlı ve Sedat Kılınç seçildi.

Sosyal Yardım Değerlendirme Kuruluna Hayriye Özmantar ve Kamber Kurt seçildi. Gündeme alınan 19 maddenin dokuzu görüşülüp kabul edilirken, 10 maddenin ise ilgili komisyonlarda görüşmelerinin yapılması için havalesi yapıldı.

Başkan Tahmazoğlu daha sonra yeni dönemin ve yeni üyelerin Gaziantep ve Şahinbey için hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, başarılar diledi. Gündemde görüşülecek madde kalmadığından meclis 17 Nisan 2014 Perşembe günü saat:14.00’de yeniden toplanmak üzere sona erdi.

ŞAHİNBEY BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

Ak Parti'den Osman Toprak, Filiz Üzücü, M.Durdu Yetkinşekerci, Cuma Güzel, Nihat Aydıngüler, Mehmet Okyay, Selim Petek, Gülhan Dinç, Tekin Çürükoğlu, Harun Karataş, İlyas Bulduk, Aydın Karahan, Mesut Ercan, Bekir Aslan, Hayriye Özmantar, İbrahil Bal, Ş.Mehmet Öztürk, Özgür Özdağlı, Latife Havuçcuoğlu, Adil Tabanıyastıoğlu, Kurt Ali Kılçık, Mehmet Dağcı, M.İbrahim Özalkan, Hızır Arıkök, Müslüm Yüksek, Abdullah Taştekin, Mehmet Yaşar Göktürk, Mehmet Akıncıoğlu, İhsan Güzel, Kanber Kurt, Birol Ülger, Raci Dölek, Sedat Kılınç, Mehmet Okutan ve Seyhan Fesli, CHP'den Mahmut Demirel, Hasan Türk, Zeki Gürsel, Hasan Hüseyin Şarklı, Hasan Şencan, Yılmaz Kireç, Uğur Kalkan, Mehmet Dokbay ve MHP'den Abdullah Şaşuşağı ve Bekir Özdemir. Meral KINACILAR, Bahri GEBEL