Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikentte 440 bin metrekarelik "Çanakkale Hatıra Ormanı" fidan dikim töreni, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu , protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

EN BÜYÜK KATKIYI GENÇLER SAĞLAYACAK

Törende konuşan Milletvekili Nejat Koçer, ağaçların gençlerin geleceği olduğunu ve ülkenin geleceğine en büyük katkıyı gençlerin sağlayacağını belirterek "Bu ağaçlar gençlerin geleceği, onlarla büyüyecek onlarla birlikte geleceğe adım atacak. Yeni nesil dijital ortam sayesinde çok daha hızlı gelişiyor geleceğe yönelik çok daha güzel planlar yapıyor. Bu yüzden ülkenin geleceğine en büyük katkıyı gençlerimiz sağlayacaktır" dedi.

AMAÇ YEŞİL BİR GAZİANTEP

Mehmet Tahmazoğlu ise göreve geldiği günden beri 1 milyonun üzerinde ağaç dağıtımı ve 11 milyon 693 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduklarını belirterek, "Amacımız Gaziantep'i yeşillendirmek. Göreve geldiğimiz günden beri ücretsiz olarak 1 milyonun üzerinde ağaç dağıtımı yaptık. Biz istiyoruz ki herkesin bir dikili ağacı olsun. Yeşil alan olarak Türkiye ortalamasının maalesef gerisindeyiz ama göreve geldiğimiz günden beri Şahinbey ilçemizde, 536 tane park yaptık bu parkların alanı toplamda 3 milyon 653 bin metrekare , orman alanlarımızla birlikte 11 milyon 693 bin metrekarelik bir alan oluşturduk. Şahinbey'de 1 milyon 329 bin adet ağaç diktik" diye konuştu. DHA