Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey, şehit edilişinin 94’üncü yılında düzenlenen törenle anıldı. Kilis Yolu üzerindeki anıt mezarında düzenlenen törene; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Jandarma alay komutanları, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Tören, İstiklal Marşı okunması, saygı duruşu ve saygı atışıyla başladı. İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri Ali Demir, Hilal Tohumoğlu tarafından şiirler okundu. Tankçı Yüzbaşı Mahir Yalçın Şahinbey’in hayatını kısaca anlattı. Şiirlerin ve türkülerin okunduğu anma töreninde Gaziler ve bayanlar gözyaşlarını tutamadı. Törende açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’in huzurunda olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Din, namus, hürriyet için ölüme atılmak bize ağustos sıcağında soğuk su içmekten soğuk ve daha tatlı gelir diyen ve yine ruhunu Allah’ım vatanımı kurtar diyerek teslim eden istiklal mücadelesi kahramanlarımızdan Şahinbey’in şahadet mertebesine yükselişin 94’üncü yılında evlatları olarak onun huzurunda bulunmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Şahinbey şahsında baktığımız zaman bazı öne çıkan hususlar var. Bir azim var. Bir kararlılık var. Bir imam var. Bir vatan aşkı var. Fedakarlık var. Cesaret var. Vatan millet vatan uğruna canını ortaya koymak feda etmek var.”

TÜRKİYE'Yİ KİMSE YIKAMAZ

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise Türkiye’yi kimsenin yıkamayacağını belirterek, “Kim yıkabilir bu ülkeyi, kimin gücü yeter bu ülkeyi yıkmaya, Allah’ın izni ile devlet ve hükümet büyüklerimize Allah güç versin bu ülke için kalbi atanlara Allah güç versin. Kimse bizim aramıza nifak sokamaz, sokamadı. Topla, tüfekle geldiler yıkamadılar. Dünyanın en büyük silahları ile geldiler atom bombaları ile gelseler yıkamazlar. Kim geçebilir bu imanı Çanakkale dün geçilmedi, almalı köprüsü geçilmedi. Yeminler olsun ki geçilmeyecek. Çünkü muhtaç olduğumu kudret damarlarımız da ki kanda mevcuttur. Biz Türkiye’yiz, biz Türk milletiyiz Allah’ın izni ile Uğurlar, Mehmetler, Ahmetler, Zeynepler ölür biz hepimiz ölürüz ama Mehmet Akif’in dediği gibi biz tek ocakta kalsak bu ülke için aslanlar gibi mücadeleye etmeye devam ederiz” diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından plaket ve ödül töreni gerçekleşti. İHA