Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında CHP'li meclis üyeleri derslik açığını gündeme getirdi. Tahmazoğlu'nun Karataş'ta, Akkent'te, Yeditepe'de, Güneykent'te okul sıkıntısı yok sözleri üzerine CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, Mimarlar Odası'nın bu konudaki raporuyla çelişki olduğunu söyledi. Tahmazoğlu da, "Mimarlar odasının her söylediği doğru anlamına gelmez. Sağolsunlar komisyon üyelerimiz Mimarlar Odası'nın Yeşilvadideki imar planı notlarına yapılan itirazı oy birliği ile reddetti" dedi.

OKUL YERİ AYIRSANIZ

Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündemin 9. maddesi olan belediyeye ait ilçenin değişik mahallelerinde 15 adet arsanın satışa çıkmasıyla ilgili madde görülüşürken söz alan CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, bu arsalardan bazılarını okul yapmak için bağışlanması önerisinde bulundu. Uğur Kalkan, "Türkiye genelinde ilköğretimde derslik başına 29 öğrenci düşerken Gaziantep genelinde 40, Şahinbey'de 52 öğrenci düşüyor. Meslek liselerinde derslik başına Gaziantep'te 41, Şahinbey'de 52 öğrenci düşüyor. Muhtelif yerlerde satacağınız yerlerde okul alanları da ayırırsanız iyi olur" dedi.

TEK ÇÖZÜM KENTSEL DÖNÜŞÜM

Tahmazoğlu da, eğitimin öncelikleri olduğunu belirterek, "Arsa satışı yaptığımız yerde okul sıkıntısı yok. Karataş'ta, Akkent'te, Yeditepe'de, Güneykent'te okul sıkıntısı yok. Üstelik okul yerinin en az 8-10 bin metrekare olması lazım. Düztepe'te, Akdere'de okul için arsa sıkıntısı var. Zaten buralar hisse tapulu yerler. Tek çözüm kentsel dönüşümOkul konusunda çok hassasız sizin hassasiyetinizede teşekkür ediyorum. " dedi.

MİMARLAR ODASI ÖYLE DEMİYOR

Uğur Kalkan tekrar söz alarak, "Siz Karataş'ta, Akkent'te, Yeditepe'de, Güneykent'te okul sıkıntısı yok diyorsunuz ama, bu söyledikleriniz Mimarlar odasının raporlarıyla çelişiyor. Mimarlar Odası Mavikent'te 5 okul lazım diyor 1 okul yeri ayrıldı. Akkent'te yine öyle" dedi.

MİMARLAR ODASI HER İTİRAZINDA HAKLI DEĞİL

Tahmazoğlu ise, "Bizim yaptığımız planların hepsi meydanda. Valilik, Milli Eğitim onayından geçiyor. Askı süresinde milli eğitim planları görüyor. Eğitim, yeşil alan, sosyal alan oranları belli. Mimarlar Odasının kafadan 10 okul demesi doğru değil. Mimarlar odasının her söylediği doğru anlamına gelmez. Sağolsunlar bugün Mimarlar Odası'nın bir itirazı komisyon üyelerimizin oy birliği ile reddedildi. Mimarlar odası Yeşilvadideki imar planı notlarına itiraz etmişti. Mimarlar Odası neden burada tek tip renk uygulanıyor demişti. Birbiriyle uyumlu olmasının ne zararı var. Mimarlar odasının her itiraz kabul edilecek diye bir kaide yok. Zaman zaman itirazlarını kabul ettiğimizde oluyor. Ancak her itiraz doğru diye bir şey yok " şeklinde konuştu.

15 ADET ARSANIN SATIŞI OY

ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

Gündemin 9. maddesi olan mülkiyeti belediyeye ait ilçenin Bülbülzade, Kızılhisar, Fidanlık, Serince mahallelerinde bulunan 15 adet arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu gereğince satışının yapılması kararı CHP'nin red oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. Meral KINACILAR, Haluk ŞAHİN