1-Mehmet Tahmazoğlu'nun sözüne güvendim Şahinbey Meclisinin adaletli olacağına inandım, yanılmışım.

2- Tahmazoğlu, Ben şeffafım, belediye şeffaf diyor. Ama, benden belge bilgi istemeyin diyerek en ufak eleştiriye dahi tahammül edemiyor.

3- Öğrencilerin kızlı erkekli kaldığını söyleyerek, yurt ihtiyacı var diyen Sayın Tahmazoğlu kimsenin namus ve ahlak bekçiliğine soyunmamalı

4-Şahinbey belediyesi 71 adet arsa satmış. Bilgi edinmek için bu arsaların kime ve kaça satıldığını sordum sır diye bilgi vermediler

5-Mavi kent bölgesinde okul ihtiyacı yok deniyor. Mimarlar Odasının raporunda ise var deniliyor. Maalesef Öğrenciler Mazmahor'a gidiyor

6-Bol bol reklam var. Özdemirbey caddesinde 6 şeritli yol yaptık deniyor ama 6 şeritli yolun girişi tek şerit, çıkışı tek şerit

7-Kanalizasyon atıkları resmen dışarı akan yerler var. Ancak bir fırını duman çıkarıyor diye zabıta mühürleyebiliyor.

8- Meclise sürekli imar tadilatları geliyor.Herşey gizli. Binevler tarafındaki kaçak yurda belediye meclisinde imar değişikliği yapabiliyorlar

Son dönemlerde unutulmaya yüz tutmuş muhalefet anlayışına yeni bir soluk getirerek, partili partisiz herkesin dikkatini üzerinde toplayan CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan gazetemize konuştu. Meclis üyesi seçildikten sonra yaşadıklarını ve şahit olduklarını anlatan Uğur kalkan "doğrusunu söylemek gerekirse tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum"dedi.

Meclis üyeliğinin ilk günlerinde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun söylediği bir söz üzerine meclisin adaletli olacağını düşündüğünü, ancak daha sonra hayal kırıklığına uğradığını anlatan Uğur Kalkan, "İlk meclis toplantısında komisyonlar seçilirken Sayın Tahmazoğlu, 'keşke MHP de komisyonlarda olsa' dedi. Bu sözünü hiç aklımdan çıkarmam. O zaman adaletli bir meclis olacak diye düşündüm. Ama zamanla gördüm ki, öyle bir şey yok. TBMM'nin yereldeki küçültülmüş hali. Benim lehime konuşursan iyi, hoş ama, aleyhime konuşursan olmaz. Geçen ay meclis toplantısında Mavi Kent Konutları ile ilgili sıkıntılarını söylemek üzere kürsüye çıktım. Kürsüde daha ilk cümleyi okudum, söz hakkım iptal edildi. Yine geçen gün Kasım ayı toplantısında gündem dışı söz istedim. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma konuşması yapmak için kürsüye yöneldiğimde başkan bana 'yerinizden konuşun' dedi. Bir önceki ayda kürsüde söz verdi, bu sefer kürsüye çıkmam da engellendi. Ama biz yılmayacağız, mücadele edeceğiz" diye konuştu.

MECLİSTE SÖZÜMÜZ KESİLİYOR

'İktidar değiliz ama muhalefete gönül verenlerin seçmiş olduğu insanlarız. Şahinbey Belediyesi, Tahmazoğlu anonim şirketi değil' diyen Kalkan şöyle konuştu:"Şahinbey belediyesi iktidarın olduğu kadar muhalefetin de söz hakkının olması gerektiği bir yer. Mecliste herhangi bir sıkıntı gerginlik olmasını istemiyoruz ama, ısrarla bizim sözümüz kesilmeye çalışılıyor. Muhalefetin sesine tahammül edemiyorlar. 5 yıl boyunca beraberiz. Muhalefetin sesine tahammül etmeyi, demokrasiyi daha fazla benimsemeyi daha iyi uygularlar diye umut ediyoruz. Sayın Tahmazoğlu, en ufak eleştiriye dahi tahammül edemiyor. Ben şeffafım diyor, belediye şeffaf diyor. Bizde isteriz şeffaf olmasını ama, benden belge istemeyin, bilgi istemeyin demeye getiriyor. Kanuni olan bilgi edinme hakkımı bile gasp etmeye çalışıyorlar."

TÜRGEV'E 24 BİN 500 METREKARE ARSA TAHSİS EDİLDİ

Uğur Kalkan, CHP olarak yurt ve okul yapımına karşı olmadıklarını, ancak Tahmazoğlu'nun CHP'nin yurda karşı olduğu yönünde bir izlenim yansıttığını söyledi. Kalkan, "Tahmazoğlu TÜRGEV'e verdiği arsaların etkisinde kaldı. Göreve geldimizde bu arsaların nerede, ne kadar olduğunu sorduk. Bilgi edinmeden bu bilgileri talep ettim, zor oldu ama vermek zorunda kaldılar. Şahinbey Belediyesi geçen yıl TÜRGEV'e yurt yapılmak üzere 25 yıllığına 24 bin 500 metrekare arsa tahsis etti. Milli Eğitim Bakanlığı var. Kredi Yurtlar kurumu var. Biz yurda da okul yapılmasına da karşı değiliz. Ama Sayın Tahmazoğlu kendince bizi paralel yapıyla işbirliği içinde ilan etti. İşte CHP yurda karşı gibi ifadeler kullandı. Bizim yurda da okula da gerçekten hassasiyetimiz var ama devlet yaparsa, belediye yaparsa buna hassasiyetimiz var" diye konuştu.

TAHMAZOĞLU KİMSENİN NAMUS BEKÇİSİ DEĞİL

Tahmazoğlu'nun yurtla ilgili gerekçesinin de ilginç olduğunu ifade eden Kalkan, "Sayın Tahmazoğlu'nun üniversitenin karşısında öğrencilerin kızlı erkekli kaldığına dair duyumları varmış, bundan dolayı da yurt ihtiyacı hissediyormuş. Tahmazoğlu kimsenin namus bekçisi, ahlak bekçisi değil. Lafa gelince övünüyor, belediyenin 2014 yılı bütçesi 750 trilyon, 2015 bütçesi de 800 Trilyonun üzerinde diyor. Yeri gelince bütçeyi koyuyor, ama yurt işine gelince yurt işi zahmetli, şöyle böyle diyor. Bir işi yapıyorsanız düzgünce yapın, bizlerde hizmet varsa eğitime destek verelim ama kimseyi de zan altında bırakmayın" dedi.

ŞAHİNBEY 71 ADET ARSA SATTI

Meclis üyesi olarak sıkıntı yaşadıkları konuların başında bilgi edinememenin geldiğini söyleyen Uğur Kalkan, "30 Mart seçimlerinden sonra Şahinbey belediyesi 71 adet arsa satmış. Bilgi edinmek için başvuru yaptım. Bu arsaların kime satıldığını, kaça satıldığını sordum. Kendileri de bunların ticari sır olduğunu belirterek, bilgi vermediler. Bende Şahinbey Kaymakamlığı üzerinden itiraz dilekçesi yazarak, Şahinbey belediyesinden bilgi istedim. Önce ticari sır dediler, sonra da belediyenin sitesinde ve gazetelerde yayınlandığını söylediler. İhaleden önce tamam ama ihaleden sonra böyle bir bilgi yayınlanmamıştır. Benim denetim görevimi bir anlamda engellemiş oluyorlar. Bilgi almakta zorlanıyoruz, mecliste sözümüz kesiliyor, söz hakkımız iptal ediliyor" dedi.

41 ADAY ADAYI ARASINDA 7. OLDUM

Gençlerin siyasette daha fazla aktif olması gerektiğini söyleyen Uğur Kalkan, gençlerin de istedikleri ve mücadele ettikleri takdirde başarılı olacağını belirtti. Kalkan, "Ön seçim sürecinde arabam bile yoktu. Arkadaşım Koray Aydın ile beraber bire bir herkese ulaşmaya çalıştık. 41 aday arasından 7. oldum. Bana destek veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçlerde ailemin ve eşimin çok büyük destekleri oldu ve oluyor. Şahinbey'in en genç meclis üyesiyim. 27 yaşındayım, kendi adıma ve partim adına gurur duyuyorum. Gençlerin de bu noktada mücadale etmesi, bu görevler için talip olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

BÜYÜKLERİMİZİ BİR KENARA ATAMAYIZ

Partide gençlerin yanısıra tecrübeleriyle büyüklere de ihtiyaç olduğunu dile getiren Uğur Kalkan, "Büyüklerimize her zaman saygı duyuyoruz. Onların bilgilerinden, tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Yararlanmak istediğimiz yerde de büyüklerimizin gerçekten ciddi anlamda bize katkıları oluyor, destekleri oluyor. Büyüklerimizi kesinlikle bir kenara atamayız onlara da saygı duyuyoruz ve tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Büyüklerimizin de gençlerin elinden tutması gerekiyor" diye konuştu.

HALKA KENDİMİZİ İYİ ANLATAMIYORUZ

CHP'nin yerelde istenilen başarıyı gösterememesinin nedenlerine de değinen Uğur Kalkan, "Ben gereken çalışmaların yapıldığına inanıyorum ancak halkımıza demekki kendimizi iyi anlatamıyoruz. Veya halkımız bunu anlamak istemiyor. 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının yanısıra, Gaziantep'te 31 mahalle afet kapsamında ilan edildi. Bu insanların zamanla evleri yıkılacak, yıkılan yerlerde insanlar evini veriyor, belediyeden aldığı parayla ev alamıyor, tekrar, gidip borçlanıyor veya ev sahibi evini terk edip kiracı durumuna düşüyor. Ben ilerleyen zamanlarda halkımıza kendimizi daha iyi ifade edeceğimize inanıyorum. Bu yönde de çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

BEN DEĞİL, BİZ DEMELİYİZ

'Ben değil, biz anlayışı ile çalıştığımız sürece partimizin başarılı olmaması için hiçbir gerekçe yok' diyen Kalkan,

Kendi adaylığımızdan önce, şehrimizin, ülkemizin AKP zihniyetinden kurtulması için, hep beraber, partililerimizle veya bu anlayışa karşı olanlarla mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Zaten bunlar başımızdan demokratik yollarla gittiği zaman, hepimiz bir milletvekili bir belediye meclis üyesi olmuş kadar mutlu olacağız, sevineceğiz. Kendimizden önce partimiz ve ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi önemli" dedi.

SORUNLAR ÇOK

Şahinbey'in Türkiye'nin üçüncü büyük ilçesi iken Suriyelilerin de gelişiyle gayri resmi olsa da en büyük birinci ilçesi olduğunu belirten Uğur Kalkan, böylesine büyük bir ilçede ciddi sıkıntıların da yaşandığını söyledi. Şahinbey'in en büyük sorunu olarak eğitimi gösteren Kalkan, "Türkiye ortalamasına göre sınıf başına 29 öğrenci düşerken Şahinbey ortalaması Gaziantep ortalamasının da üzerinde. 50 öğrenci, 51 öğrenci olan yerler var. Şahinbey'de sürekli arsa satışları oluyor. Bizim en büyük itirazımız, arsa satışları olurken, Gaziantep'in okul ihtiyacı da gözetilmeli, bu yönde de adımlar atılmalı. Ancak ısrarla bize arsa satışlarının olduğu yerde okul ihtiyacının olmadığı söyleniyor. Örneğin Mavi kent bölgesinde okul ihtiyacı yok deniyor. Ama biz ısrarla ihtiyaç var diyoruz. Mimarlar Odası'nın bu yönde hazırlamış olduğu rapora baktığımızda Mavikent bölgesinde okul açığının olduğunu görüyoruz. Zaten halende yapılan okul tamamlanmış durumda değil. 30 Mart'ta teslim edileceği söylenen okul hala teslim edilmedi. Mavikent bölgesindeki öğrenciler Mazmahor'a okumaya gidiyorlar" şeklinde konuştu.

6 KAVŞAKLI YOLA TEK ŞERİTLİ GİRİŞ VE ÇIKIŞ

Şahinbey'in trafik ve altyapı konusunda da problemleri olduğunu ifade eden Kalkan şunları söyledi:"Bol bol reklam var. Özdemirbey caddesinde 6 şeritli yol yaptık deniyor ama 6 şeritli yolun girişi tek şerit, çıkışı tek şerit. Kentin trafik sorunu ciddi boyutlarda. Sağa sola dönüşü yasaklayarak trafik sorununu çözmeye çalışıyorlar. Bu şekilde Gaziantep'in trafik sorunu daha içinden çıkılmaz hale geliyor. Sigorta kavşağında adeta mahsur kalıyorsunuz. Tramvay yeraltından geçebilirdi. Yani yapılan işlerde abartmayı seviyorlar. Keşke içi dolu olsa. Karataş ve Mavikent'te altyapı konusunda sıkıntılar var. Kanalizasyon atıkları resmen dışarı akan yerler var. Ancak bir fırını duman çıkarıyor diye zabıta mühürleyebiliyor. Meclise sürekli imar tadilatları geliyor. Binevler tarafında kaçak yurda belediye meclisinde imar değişikliği yapabiliyorlar. İlginç uygulamalarla da karşılaşıyoruz. Karataş tarafında vatandaşların evinin önüne yol yapmışlar, vatandaşlar haklı olarak itiraz etmiş, bilirkişi rapor hazırlamış. Belediyenin de yüklü bir miktar vatandaşlara ödeme yapması gerekiyor, ancak 'paramız yok' diye mahkemenin bir gün öncesinde gitmişler beton döktükleri yolu kazımışlar, kilit taşını da sökmüşler. Orası öylece duruyor, yapacağız, edeceğiz demişler ama vatandaşların mağduriyeti devam ediyor. Yeri de söyleyeyim, iki Kardelen düğün salonun arasında."

AMAÇ MUHALEFETİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK

Kalkan, belediye ile ilgili ciddi anlamda şikayetler aldıklarını belirterek, "Bizler de mümkün mertebe uğraşmaya çalışıyoruz. Ortada bir mağduriyet varsa o mağduriyetin giderilmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bizi sanki belediyenin çalışmasını istemiyormuşuz gibi anlıyorlar, bu şekilde anlamaya devam edebilirler. Bizler yine doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Şehrin ilçenin kötülüğüne birşey istemiyoruz. Mesela benzin istasyonu ile camiyi veya benzin istasyonu ve eğitimle ilgili bir çalışmayı aynı maddenin içinde getiriyorlar. Birkaç mecliste oldu. Şöyle baktığımız zaman sanki amaç muhalefeti zor duruda bırakmak. Bizler cami, okul yapılmasına karşı değiliz ama ısrarla ilçenin göbeğine getirip benzin istasyonu kurmak istiyorlar. Amaç muhalefeti zor durumda bırakmak" diye konuştu.

GAZİANTEP'TE 300-400 BİN ALEVİ VAR

Aleviler için bir tane Cem evinin yetersiz geldiğini, bu konuda belediyeden yer tahsisi istediklerini kaydeden Kalkan, "TÜRGEV'e gelince bir şekilde kanun da yönetmelik de bulunuyor. Gözleri kapalı arsalar tahsis ediliyor. Ama Alevilere gelince iş kanuna, yönetmeliğe takılıyor. Bu şehirde 300-400 bin arası Alevi vatandaşımız yaşıyor" dedi.

UĞUR KALKAN KİMDİR?

Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi kamu yönetimi bölümü mezunu. Yüksek lisans yapıyor. Denizli'de 2 yıl ADD Gençlik Kolları Başkanlığının yanısıra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde görev yaptı. CHP gençlik kolları başkan yardımcılığı da yapan Kalkan, meclis üyeliği için girdiği ön seçimde 41 aday arasından 7. oldu. Kalkan, Şahinbey Meclisinde yaptığı muhalefetin yanısıra, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'ye Sosyal Medyada Kılıçdaroğlu'na hakaretlerinden dolayı soruşturma başlattırdığı için de dikkatleri üzerine çekti. Meral KINACILAR

***