CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, mahkemenin iptal ettiği imar değişikliklerinin sayısının fazlalığına dikkat çekerek, "Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Sizin imar değişiklikleri de böyle oldu" dedi.

KALKAN BİLİRKİŞİ RAPORUNU OKUDU

Gündemin 5. maddesi olan, Güneykent Mahallesi'nde yurt alanı uygulama imar pla değişikliğiyle ilgili söz alan CHP'li imar komisyon üyesi Uğur Kalkan, "Türk siyasi hayatında hepimizin çok iyi bildiği bir söz var. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Sizin imar değişiklikleri de böyle oldu. Gündemin 5, 6 ve 7. maddeleri mahkeme tarafından iptal edildi. Yükseklik bir tarafta 21.50, bir tarafta 18.50 olarak yapılmış, bunun sehven olduğunu söylüyorsunuz. Bu da sizin imar plan değişikliklerini ne kadar ciddi yaptığınızı gösteriyor" dedi. Kalkan, Mimarlar Odası'nın iptal ettirdiği plan değişikliğiyle ilgili bilirkişi raporunda, "1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin mekansal planlar yapım yönetmeliğinin imar planı değişikliklerini tanımlayan hükümleri kapsamında,yerleşim özelliklerinin dokusunun ve kimliğinin dikkate alınmak suretiyle şehrin veya alanın yakın çevresinin silueti, yapıların güneşe göre cephesi ve yönlenmesi özelliklerini dikkate almadan neredeyse bütünüyle yapılaşmış olan çevredeki ulaşım ağını gözetmeden yoğunluk artıran veya kentsel ulaşım sistemini etkileyen imar planı değişikliklerinde kentsel teknik altyapı etki değerlendirmesi raporu ve analizi hazırlanmadan gerçekleştirildiği yolunda teknik değerlendirmesi raporu ve analizi hazırlanmadan gerçekleştirildiği yolunda teknik değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir" denildiğini belirtti.

GÜZEL: PLAN OKUL İÇİN DEĞİŞTİ

Kalkan, Gündemin 7. maddesi olan, Binevler Mahallesi'nde kendisinin ve Mimarlar Odası'nın dava açıp iptal ettirdiği 8 bin m2 okul alanının ve 4 bin m2 yeşil alanın azaltıldığı plan değişikliğiyle ilgili de söz aldı. Kalkan, "Biz bu değişikliğin yanlış olduğunu geçtiğimiz yıl mecliste dile getirdik. Büyükşehire itiraz ettik. Plan değişiklik gerekçesi ve yapılan gereklilik analizlerini ayrıntılı olarak açıklayan plan raporunun hazırlanmamış olması, sosyal-teknik altyapı alanlarında azalma meydana geldiği halde bu tesislerin hitap ettiği hizmet etki alanı içinde eş değer yeni bir alanın ayrılmaması sebebiyle mahkeme bu planı iptal etti. Eğer bu çalışma üniversite öğrencisinin bir tezi olsa veya sınav çalışması olsa kesinlikle hocası tarafından sıfır verilirdi.Yapmış olduğunuz bu plan değişikliğini sizlerin ve kamuoyunun vicdanlarına havale ediyorum" dedi. Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel söz alarak, burasıyla ilgili Valilikle görüştüklerini ve burayı okul yapmak için planı değiştirdiklerini söyledi. Kalkan da söz alarak, "Biz CHP olarak okul alanını da, yeşil alanı da destekliyoruz. Okul yapmak istediğinizi söylüyorsunuz ama 8 bin m2 okul alanını azaltıyorsunuz. Okul yapmak istiyorsanız sattığınız belediye arsalarından okul alanı ayırın" dedi. HABER MERKEZİ