Meclis toplantısında CHP'li meclis üyeleri sık sık yapılan imar plan değişikliklerini eleştirirken, El-Bab'a park ve yeni doğan bebeklere altın verilmesiyle ilgili gündem maddesiyle ilgili de konuştular.

TÜRK:HER AY PLAN DEĞİŞİYOR
Meclis gündeminin 6. maddesinde yer alan, Yamaçtepe Mahallesi sınırları içerisinde Park, Anaokulu ve Cami alanı uygulama imar plan değişikliği teklifinin sürekli gündeme gelerek oylamaya sunulmasını eleştiren Şahinbey CHP ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hasan Türk, “Her ay farkındaysanız bu madde sürekli geliyor. Ancak biz bu planları yaparken, teknik arkadaşların planına, sadık kalmamız lazım. Bir plan bir kere yapılır ve sadık kalınır. Plan bütünlüğü bozuldu ve verdiğimiz oy birliği kararı kalmadı. Her ay bir şekilde bu madde değişiyor. Plan yaparken geç olmalı ama güç olmamalı. Emek vererek bir planı temiz bir şekilde yapmalıyız, teknik arkadaşlar çalışma yapmalı. Genel olarak Yamaçtepe’yi söylüyorum. Bu planları yaparken biraz daha dikkat edilmeli. Hem meclisi yoruyoruz sonra bir bakıyorsun Mimarlar Odası karşı geliyor. Sıkıntılar oluyor” dedi.
GÜZEL:DAHA ÖNCE PLANLANMAMIŞ
Maddeye ilişkin söz alan Şahinbey AK Parti meclis üyesi Cuma Güzel yanıt verdi. Güzel, “Burada yapılan imarda çocuk oyun alanı ile caminin yerinin değişmesidir. Bir metre bir santim, bir oylama eksiltme ve fazlalaştırma yok. Sadece çocuk oyun alanı ile parkın daha bütünleşmesi için yapıldı. Bunun dışında burada bir değişiklik olmadı. Yaşanıldığı zaman illaki plan değişikliği olacaktır. Yol yapıyoruz, Büyükşehir Belediyesi orada bir çalışma yapıyor. Daha önce bunlar planlanmadığı için imar değişikliği oluyor” açıklamasını yaptı. Madde oy birliği ile meclisten geçti.
ŞENCAN:TÜRGEV’E GİDEN ARAZİYE YAZIK OLUYOR
Gündemin 10.maddesi olan Bağlarbaşı Mahallesi, 240 ada, 7 parselin ifrazı neticesi oluşan 240 ada, 9 parselin tahsisisnin iptaline ve üzerinde binalarının bulunduğu 240 ada, 8 parselin tahsisinin devamına ilişkin konuşan, Şahinbey CHP meclis üyesi Hasan Şencan, şunları ifade etti: “2013 yılında TÜRGEV denilen yurda ciddi arazi verilmişti. Buradaki sıkıntı şu; aynı anda aynı madde içerisinde hem tahsisin devamını hem de tahsisin iptalini getirmeniz. İkisini birden ayırsaydınız, tahsisin bize geri gelmesini kabul edecektik. Yurdun tahsisine red veriyoruz. TÜRGEV’in elindeki arsanın geri alınması gerekiyor. Aynı maddede TÜRGEV’e tahsisin devamını koymuşsunuz. TÜRGEV’e giden araziye yazık oluyor.”
ÜLGER CEVAP VERDİ
Maddeye ilişkin yanıt veren Birol Ülger ise; “İkisini birden ayıramayız. Siz tahsisin birinin iptalini istiyorsunuz. Diğerinin ise arsanın belediyenin büteçesine geçmesini istyorsunuz. Bu daha önce tek arsaydı daha sonra iki parsel halinde oldu. Fazla olan kısım bize tahsis edilecek zaten” şeklinde konuştu.
KALKAN:BU ARSA KREDİ YURTLAR'A TAHSİS EDİLSİN
Şahinbey CHP Meclis üyesi Uğur Kalkan ise, 12 bin metre karelik belediyeye geçen arsayı Kredi Yurtlar Kurumuna bedelsiz bir şekilde tahsis edilmesini önerdi. Kalkan, “12 bin metre kare belediyeye geçiyor zaten. Siz belediye olarak, 2013 yılında 25 yılığına gözden çıkarmışsınız. Gelin Hep beraber burada karar alalım Kredi Yurtlar Kurulu’na Gaziantep Üniversites’ne bedelsiz olarak devredelim. Üniveristenin öğrenci sayısı ve yurt kapasitesi belli” diye konuşurken, Ülger, “Biz zaten yurt yerlerini bırakıyoruz. Bizim yurt yerleri ile sıkıntımız yok. Bizden talep gelirse değerlendiririz. Bu konuda problem yok” vurgusunu yaptı. Madde; oy çokluğu ile meclisten geçti.
KİREÇ:NEDEN EL-BAB'A PARK YAPIYORUZ?
"Gaziantep Valliğin talepleri doğrultusunda EL-Bab şehir parkının yapılması için, Valilik BDK hesabına ödenek aktarılması ve bu işlemler için belediye Başkanına protokol yapma yetkisinin verimesi teklifi" olan gündemin 20.maddesine dair, Şahinbey CHP meclis üyesi Yılmaz Kireç konuşma yaptı. Kireç, Gaziantep'te bu kadar park alanına ihtiyaç varken neden El-Bab gibi bir yere 800 bin lira para vererek park yapıyoruz. Suriye'nin ne olacağı dahi belli değil. Türk askeri tamam El-Bab'ta ama olmayacak bir şey için verilen paraya yazık" ifadesini kullandı.
ÜLGER:GÜZEL BİR HAYIR
Ülger, konuya ilişkin şu cevabı verdi:"Valiliğin ve oradaki Silahlı Kuvvetlerin talepleri doğrultusunda bu karara vardık. Oradaki çocukların oradaki insanların parka ihtiyacı var. Bu park eski bişr park ve harap olmuş. Bu insanların oturacağı bir yeşil alan tahsis edeceğiz. Çok güzel bir hayır yaptığınızdan emin olun. Bu para boşa gitmeyecek. Orayıda inşallah yerinde görmek için birlikte gidelim. Gaziantep'in park ihtiyacı yoktur. Sadece bir kısımda yok. 580 tane parkımız var."
TÜRK:HERKESE ALTIN VERİLMESİN
Gündemin 22.maddesi olan, Nüfususumuzu gençleştirmeyi teşvik etmak amacıyla, Belediyemize projeler yürütülmesi ve ailelere yeni doğan bebeklerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere altın hediye verilmesi teklifi hakkında konuşan Şahinbey CHP meclis üyesi Hasan Türk, altınları asgari ücret üzerinde olan kişilere verilmemesi gerektiğini belirtti. Ülger, "Bu uygulama sadece 2018 yılı içerisinde geçerli olacak. İsteyen herkes alabilir. Çocuk sayısında bir sınırlama olmayacak" dedi
Ayşegül BAĞCI