Şahinbey Belediye meclis toplantısı başkan vekili İbrahim Özaltan başkanlığında yapıldı.16 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında muhalefet meclis üyeleri Mavi kent konutlarının dar gelirli ailelere verilmesini istedi. CHP'li Meclis üyesi Yılmaz Kireç, "Siz müteahhit usulüyle hareket ediyorsunuz. Belediye müteahhitliği bırakmalıdır. Yoksullara bir şekilde buranın verilmesi sağlanmalı" dedi.

13. maddede Mavi Kent Konutları 1,2,3 etaplarda yapılı olan dairelerin satımı ihalesine CHP'li meclis üyeleri ret verdi. MHP Meclis üyesi Abdullah Şaşuşağı, "Bu konutlar mağdur insanlara tahsis edilirse daha iyi olur. Bir şekilde mağdur insanlar bu konutlardan faydalanmalı" dedi. CHP'li Meclis üyesi Yılmaz Kireç, "Dar gelirli ve yoksul vatandaşlar için yapıldığı sizler tarafından söylenildi ve mecliste kabul ettik. Ne hikmetse 1 ve 10. katlar elde kaldı. Bunlar alınması için biraz daha cazip hale getirilmeliydi. Ama siz müteahhit üsulüyle hareket ediyorsunuz. Belediye müteahhitliği bırakmalıdır. Yoksullara bir şekilde buranın verilmesi sağlanmalı. Şuna inanınki yaygın bir şekilde duyuru yapın, eldeki daire sayısının çok üstünde talep gelecektir" dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile geçti.

CHP'DEN RET OYU

Gündemin 4. maddesi ve 7. maddeye de CHP'li meclis üyeleri ret oyu verdi. Gündemin 4. maddesi olan, protokol yolunda plan değişikliğiyle ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay, "Burası imara açılırken gerekli bağışlar alındı. Tekrar yol açılırken adamın büyük arazisinden yol açınca adamın arazisi çok kıymetlenecek. Yol açmak belediyenin görevi. Vatandaşa rant sağlamayın. Ada büyük, tekrar yol açılırken arsalar daha da değerleniyor. Belediye istimlak yaparak yol açmalı" dedi.

KARŞILIKLI KONUŞMA

Cuma Güzel, "imar tadilatları şehrin planında daha güzel kullanımlı bir hale gelmesi için yapılır. Çok büyük parseller, yol açılınca işe yarayacağını gördük. Kentin içindeki kalabalığı, Avrat Pazarı, Karatarla esnafını oraya taşımak istiyoruz. Buradaki yapılanmadan yol açarak ulaşımı rahatlatmak için bu yola gidiyoruz" dedi. Dokbay, "Daha önce belediye buradan katkı aldı. Şu an yapılan düzenlemede kat sayısı artıyor" dedi. Cuma Güzel, "Biz her iki taraftan pay alarak yol açıyoruz" dedi.

FARLILIK VAR

CHP'li meclis üyesi Hasan Şencan ise, "Bu imar tadilatı yapıldığında burada farklılıklar olacak, kat farklılıkları olacak. Geriden bakıldığında bir görüntü kirliliği olacak. Biz boş konuşmuyoruz, araştırıyoruz, buradan duyumlar alıyoruz. Adam bu yapılırsa biz burada tabiki çok katlı bina yapacağız diyor. Biz bunları duyuyoruz" dedi.Ak Partili ve CHP'li meclis üyelerinin konu üzerindeki tartışmaları uzayınca başkan vekili maddeyi oylattı. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

BİNEVLER MAHALLESİ KONUSU

Gündemin 7. maddesi olan Binevler Mahallesi pafta 20K-4A'da uygulama imar plan değişikliğine yapılan itirazların değerlendirilmesiyle ilgili gündem maddesi görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, şunları söyledi:"Yapılan değişiklikte bahsi geçen taşınmazlar mevcut planda orta öğretim alanı, ilköğretim alanı ve park alanı iken park, ibadet alanı, eğitim tesisi ve ticaret-konut alanı şeklinde değişiklik yapılmasına karar verilmiştir. Söz konusu parselin bulunduğu alana yönelik olarak hazırlanan ve onaylanan plan değişikliğinin plan bütünlüğüne aykırı olduğu, plandaki sosyal-teknik donatı dengesini zedeleyici unsur taşıyan kamu yararının zorunlu kılmadığı, bilimsel, nesnel ve teknik yönden herhangi bir gerekçesi olmayan noktasal ölçekte rant sağlayıcı bir plan değişiliği yapıldığı açıktır. Planda var olan ortaöğretim alanı tadil edilmekle birlikte okul alanına karşılık, bölgesi içerisinde emsal yer göstermeden değişiklik yapılması şehrimizin bu kadar okul alanına ihtiyacı varken yapılan imar değişikliği, imar plan yapımı ve değişikliklerine dair yönetmeliklere ve mekansal planla yapım yönetmeliğine aykırı olduğu gibi çağdaş şehircilik ilkelerine de ters düşmektedir. Ticari kullanım+konut ilavesi sosyal donatı alanı ihtiyacını arttırmakta olup sosyal donatı ilavesi d bulunmamaktadır. Ticari kullanımlar trafikte kısa süreli duruşlar gerektirir, bu konuda planda bir tedbir alınmamış olup ileride önemli trafik sorunları doğuracaktır. Ayrıca bölgenin yapılaşması kısmen tamamlanmış olup, yaılaşma tamamlandığında burada okul ihtiyacı ortaya çıkacak ve plan dengesini bozacağından telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır." Haber Merkezi