Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çok ciddi konut talebi olduğunu belirterek, son 4 yılda 45 bin konut yapımı için Müteahhitlere ruhsat verdiklerini ve 5 bin konutta Şahinbey Belediyesi olarak kendilerinin inşa ettiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından 1 yılda tamamlanarak satışa sunulan Çamlıca Konutlarında incelemelerde bulunan ve ilçe genelinde yapılan konut çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Tahmazoğlu, “son 4 yılda 50 bin konut yapıldı. Eğer bu konutlar yapılmasaydı Şahinbey’de çok ciddi sorunlar yaşanırdı. İlçemiz çok hızlı gelişiyor. Suriye’deki iç savaş nedeniyle oradan gelen ve ilçemizde yaşayan çok fazla Suriyeli var. Bu nedenle çok ciddi bir konut talebi var. Son 4 yıl içerisinde 45 bin konut yapımı için Müteahhitlerimize ruhsat verdik ve 5 bin konutta Şahinbey Belediyesi olarak biz yaptık. Böylelikle ilçemizde 50 bin konut yapılmış oldu. Bunu anne baba ve üç çocuk olarak düşünürsek, 5 kişiden 250 bin kişilik yeni bir nüfusa denk geliyor” dedi.

20 BİN KONUT YAPILACAK

Şahinbey Belediyesi konut çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, “Düztepe kentsel dönüşüm alanlarında yıktığımız konutların yerine depreme dayanıklı modern konutlar inşa ettik ve şuanda bunların bir kısmını kentsel dönüşümde evi yıkılacak vatandaşlarla takas işlemlerinde kullanıyoruz. Bir kısmını da doğrudan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza satışını gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ev ihtiyacı olan vatandaşlarımız Şahinbey belediyemize müracaat edebilirler. Burada 1071 tane konut inşaa ediyoruz. Ayrıca yine Yeşilvadi konutlarımızda 702 tane konut inşaatımızda orada tamamlanmak üzere, Mavikentte konutlarımızda 2340 adet konut inşa ettik. Etilerde 296 tane konut yaptık, Serinevlerde 300 konut, Perilikaya kavşağında ve Yazıcıkta yeni konut inşaatlarımız var" dedi.

HABER MERKEZİ