Süper Lige yükselen Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Ampute Futbol takımı, dünyanın en iyi Ampute Futbolcuları arasında gösterilen ve Ampute Futbol Milli Takımımın değişmezleri arasında yer alan Barış Telli’yi transfer etti.

Aynı zamanda atlet olan ve Türkiye Atletizm şampiyonalarında birincilikleri olan Barış Telli, 2005 yılından bu yana Ampute Milli takımında Avrupa ve Dünya şampiyonalarında top koşturmuştur. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da bulunduğu imza töreninde konuşan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, “transferimizde emeği geçen başta Onursal başkanımız Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Ampute Futbol’da aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için transferler yapıyoruz. Bu noktada Barış Telli’yide kadromuza kattık. İnşallah bu sezon çok başarılı bir ampute futbol takımımız olacaktır. Bu vesile ile barış’a hoş geldin diyor, başarılarının devamını diliyorum. ”dedi.

Şahinbey Belediye forması giymekten çok onur duyacağını ifade eden Barış Telli ise, inşallah bu sezon ekip arkadaşlarımızla birlikte çok güzel başarılara imza atacağız. ”dedi. Barış Telli, 2013-2014 yıllarında 100 metre, yüksek atlama ve uzun atlamada iki yıl üst üste Türkiye Atletizm Şampiyonu olurken, Berlin Grand Prix’de 100 metre de bronz madalyanın sahibi oldu. Oynadığı Türk Milli takımı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlarında Avrupa ikinciliği alırken, Dünya üçüncülüğünü elde etmiştir.