AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, 12 anketin sonucuna göre Başbakan'ın rahat bir şekilde köşke çıkacağını söyledi. Çelik, "Anketlere göre, Başbakan yüzde 54-58 arasında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu 34-37, Selahattin Demirtaş ise yüzde 6.5-8.5 oy alıyor" dedi. Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gazinatep’te yüzde 65 oy alacaklarını iddia etti. Şahin “10 Ağustos yeni bir milat bu milatta çok önemli bir anlam var. İlk kez 91 yıl sonra ilk kez milletin iradesi ile mühür milletin elinde olarak biz sancısız bir şekilde köşk seçimi yapacağız. Gaziantep'te yüzde 65'in üzerinde oy bekliyoruz. Türkiye ortalaması ise yüzde 55 gibi olacak" diye konuştu.

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı, partilileri Birlik-Beraberlik yemeğinde buluşturdu. Teymur Continental Hotel'de yapılan birlik-beraberlik yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanlarının yanısıra çok sayıda partili katıldı.

EN ŞEREFLİ GÖREV

Yemekte konuşan Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti ailesinin dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri ve ailesi olduğunu belirtti. Bu çatı altında görev yapmanın, ülkeye hizmet etmenin insanlığa hizmet etmek olduğunu belirten Uzer, "Başta sayın genel başkanımız Başbakanımız, onun değerli çalışma arkadaşları, kuruluştan beri görev yapan arkadaşlarımız biz bilmeliyiz ki bu ekibin bir parçası olmak bu ülkede en büyük şereflerden bir tanesidir” dedi.

ŞAHİN:GAZİANTEP'TE YÜZDE 65'İN ÜZERİNDE OY BEKLİYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek çok seçim gördüklerini bu seçimden de zaferle çıkacaklarını kaydetti. Şahin, “Her seferinde yüksek bir başarıyla Ankara’ya alnımız ak yüzümüz ak bir şekilde gittik. Bu başarıda emeği geçen bütün başkanlarıma, il, ilçe ve belediye başkanlarıma, buradaki bütün herkese Allah hepinizden razı olsun diyorum. 10 Ağustos yeni bir milat bu milatta çok önemli bir anlam var. İlk kez 91 yıl sonra ilk kez milletin iradesi ile mühür milletin elinde olarak biz sancısız bir şekilde köşk seçimi yapacağız. Gaziantep'te yüzde 65'in üzerinde oy bekliyoruz. Türkiye ortalaması ise yüzde 55 gibi olacak" diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN OYU YÜZDE 54-58

Hüseyin Çelik de, 10 Ağustos'ta 9.ncu zaferlerini kazanacaklarını belirterek, "12 anketin sonucuna Başbakan yüzde 54-58 arasında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu 34-37, Selahattin Demirtaş ise yüzde 6.5-8.5 oy alıyor" dedi.

BİZİM İTTİFAKIMIZ MİLLETLE

Çatı adayına destek veren partileri eleştiren Çelik, "Ekmeleddin İhsanoğlu'na kefiliz diyorlar. Peki sizlere kim kefil olacak. Kelin merhemi olsa başına sürer. Sizin himmete ihtiyacınız var. Şer cephesi ittifak etti, bizim ittifakımız ise milletle" dedi.

PERŞEMBE DAHA PARLAK OLACAK

Başbakan Erdoğan'ın başbakanlığı neyse cumhurbaşkanlığının da öyle olacağını, perşembenin gelişinin çarşambadan belli olduğunu söyleyen Çelik, "Siz, Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşambasını biliyorsunuz. Perşembe daha parlak olacaktır. Biz buna inanıyoruz, iman ediyoruz" dedi.

AK PARTİ'DE BAŞBAKAN OLACAK 20 ADAM VAR

Başbakanın Cumhurbaşkanı olması durumunda partinin başına kimin geçeceğiyle ilgili konuşmalar olduğunu hatırlatan Çelik, "AK Parti'de Abdullah Gül de dahil olmak üzere başbakan olabilecek en az 20 adam var. Onlar kendi derdine düşsün. Kadromuz, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin çapının on katı üstünde, onlar kendi derdine yansın. 10 Ağustos'tan sonra ortak akılla genel başkanımızı da başbakanımızı da belirleyeceğiz. Türkiye, iyi anlaşan, iyi diyalog içinde olan ve birlikte hareket eden bir Cumhurbaşkanı ve başbakanla çok daha güzel günler yaşayacaktır" diye konuştu.

İŞİMİZ HARAP

'Ekmeleddin İhsanoğlu, 57 İslam ülkesini 8 yıldır yönettiyse işte İslam aleminin hali ortadadır' diyen Çelik, “Ekmeleddin İhsanoğlu, kendi gücüyle, marifetiyle, şöhretiyle, kabiliyetiyle İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreterliği’ne seçilmiş birisi değil. Sayın Başbakan, başbakan olarak Abdullah Gül Dışişleri Bakanı olarak İslam ülkeleri nezdinde bir Türk’ün başa gelebilmesi için büyük çaba harcadılar. Ben Gaziantep havaalanında daha Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının bile adı geçmezken, söz konusu bile değilken, 7-8 ay önce İslam İş Birliği Teşkilatı’ndaki görevi esnasında Mısır’daki darbeciler karşısındaki tavrı yüzünden oraya gidip Mursi ve arkadaşları aleyhinde konuşmasından dolayı biliyorsunuz kendisine ağır eleştiriler yöneltmiştim. Biz yanlış yapıldığı zaman yanlışı bangır bangır yüzüne haykırırız. 57 İslam ülkesini eğer bu idare ettiyse bizim işimiz haraptır" dedi. Bir slogan buldular, 'Ekmek için Ekmeleddin' Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de başbakan olduğu zaman bu memleketin nüfusunun yaklaşık yüzde 31'i günde 4 dolar ve altında bir gelirle geçinmek zorundaydı. Şimdi bu oran yüzde 2'nin altına düşmüştür. Mesele ekmekse, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki hükümet Türkiye'nin ekmeğini yüzde 300 ila 400 büyütmüştür, çok şükür. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini elini vicdanına koyanlar bilirler. Sadece kafiye olsun diye bunu bulduysanız vay sizin halinize" dedi.

TÜRKİYE'NİN DIŞINDA SESİNİ YÜKSELTEN YOK

İsrail'in, Filistin'e saldırılarıne da değinen Çelik, "Türkiye'nin dışında sesini yükselten, İsrail'in zulmünü dünyaya haykıran, uluslararası camia nezdinde meseleyi gündeme getiren, bu meselenin çözümü için can siperane çaba sarf eden ülke yok. Gaziantep büyüklüğünde olan İsrail, 1 milyar 700 milyon nüfusa sahip İslam alemini inim inim inletiyor mu? Yeryüzündeki her Müslüman bir kere tükürseydi İsrail'i sel alırdı" dedi.

ESKİ BAŞBAKANLAR KULUÇKAYA YATARLARDI

Devlet Bahçeli’nin Başbakan’a sürekli hakaret ettiğini, kendilerinin Kılıçdaroğlu’nun ve Bahçeli’nin düştüğü seviyesizliğe düşmeyeceklerini söyleyen Çelik, “Eskiden birçok başbakan tanıdık. Ankara’da kuluçkaya oturuyorlardı. Yumurtalar soğumasın diye kimse yerinden kalkmıyordu. Şu 24 saat küfreden Bahçeli var ya 24 saat başbakana hakaret eden Bahçeli var ya 3 buçuk yıl başbakan yardımcılığı yaptı garibin uçak korkusu olduğu için bir tarafa gitmedi. Şimdi başbakana sen Türki Cumhuriyetlere önem vermiyorsun, Türkmenlere önem vermiyorsun diyor. Ey Bahçeli sen Bakü’ye kaç defa gittin. Sen Aşkabat’a kaç defa gittin. Taşkent’e kaç kere gittin? Sen Ulan Batur’a kaç kere gittin? Sen Kırım’a kaç kere gittin? Dünyanın neresinde bir Türk okulu varsa bir soydaş gurup varsa, bir akraba topluluğu varsa nerede Müslümanlara hakaret ediliyorsa, Somali’den Myanmar’a kadar ya Tayyip Erdoğan oradadır ya da çalışma arkadaşları oradadır. Sayın Bahçeli sen başbakana hakaret etmekten, küfretmekten başka ne yapıyorsun acaba? Biz Bahçeli’nin kullandığı ifadeleri kullanarak ağzımızı kirletmeyeceğiz. Biz Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin düştüğü seviyesizliğe düşmeyeceğiz. 10 Ağustos’tan sonra nelerle karşılaşacaklarını biliyorlar hırçınlaşmaya başladılar.” Meral KINACILAR